China nu se oprește. Noi exerciții militare alături de Thailanda: Manevre de lansare aeriană, țintire la sol și desfășurare de trupe la scară mică și mare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Republica Populară Chineză a demarat noi exerciții militare alături de Thailanda.

China şi Thailanda au început duminică antrenamente militare comune la Baza forţelor aeriene regale Udorn din Thailanda, care vor continua până pe 25 august, informează Xinhua.

Numite "Falcon Strike 2022", aceste exerciţii de antrenament comun implică avioane de vânătoare, bombardiere şi avioane de avertizare timpurie. Este a cincea oară când cele două ţări efectuează astfel de manevre militare comune.

Autorităţile chineze au precizat că aceste antrenamente comune, care în ultimii ani nu au mai avut loc din cauza pandemiei de COVID-19, vor include şi manevre de "lansare aeriană, ţintire la sol şi desfăşurare de trupe la scară mică şi mare".

Antrenamentele comune au ca scop consolidarea încrederii reciproce şi a prieteniei între forţele aeriene ale celor două ţări şi aprofundarea cooperării practice bilaterale pentru a proteja împreună securitatea şi stabilitatea regională, potrivit părţii chineze.

Thailanda încearcă de mai mulţi ani să îşi consolideze legăturile militare cu China. A fost printre primele ţări care au cumpărat echipamente militare chineze, în urma unui acord semnat în 2017. Cu toate acestea, în 2020, achiziţia planificată a două submarine chinezeşti în valoare totală de 724 de milioane de dolari, care a fost foarte prost primită de populaţie, a fost amânată, relatează AFP.

Antrenamentele comune dintre China şi Thailanda se desfăşoară pe fondul unor tensiuni apărute în regiune după vizita de săptămâna trecută în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, comentează EFE. China a reacţionat efectuând exerciţii militare cu muniţie reală în apele din apropierea Taiwanului, un teritoriu autoguvernat de facto în Marea Chinei de Sud pe care Beijingul îl consideră o provincie rebelă.

Între 1 şi 14 august, peste 2.000 de soldaţi americani şi 2.000 de soldaţi indonezieni au participat la exerciţiile militare Garuda Shield 2022 în Indonezia, într-o demonstraţie de forţă în faţa tensiunilor din regiune, scrie Agerpres.

O delegație a Congresului SUA a mers în Taiwan la câteva zile după vizita lui Nancy Pelosi

Cinci parlamentari americani au sosit duminică la Taipei într-o vizită surpriză, pe fondul escaladării tensiunilor în strâmtoarea Taiwan, după o călătorie efectuată la începutul acestei luni de Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, informează DPA.

Potrivit Institutului American din Taiwan (AIT), care acţionează ca ambasadă de facto a SUA, vizita de două zile face parte dintr-o călătorie mai amplă în regiunea Indo-Pacific. Discuţiile urmează să se concentreze, printre altele, asupra securităţii regionale, comerţului şi investiţiilor.

Ministerul taiwanez de externe a salutat vizita, precizând că delegaţia se va întâlni cu preşedinta Tsai Ing-wen şi cu ministrul de externe Joseph Wu.

Delegaţia parlamentară americană reprezintă atât Partidul Republican, cât şi Partidul Democrat şi este formată din Ed Markey, senator, şi John Garamendi, Alan Lowenthal, Don Beyer şi Aumua Amata Coleman Radewagen, membri ai Camerei Reprezentanţilor (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel