Data actualizării:
Data publicării:

China nu a identificat niciun agent patogen nou sau neobișnuit în legătură cu bolile respiratorii (OMS)

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
China susține că nu a identificat niciun agent patogen nou sau neobișnuit asociat cu creșterea cazurilor de boli pulmonare în nordul țării, conform informațiilor oferite joi de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aceasta a avut loc după ce OMS a cerut Beijingului informații detaliate, conform AFP.      

"Autorităţile chineze au indicat că nu au fost detectat niciun agent patogen nou sau neobişnuit, nici semne clinice neobişnuite, inclusiv la Beijing şi Liaoning, ci doar o creştere generală a numărului de cazuri de boli respiratorii cauzate de agenţi patogeni cunoscuţi", a declarat OMS într-un comunicat.

De la mijlocul lui octombrie, OMS a studiat datele din sistemele de supraveghere chineze care arată o creştere semnificativă a bolilor respiratorii la copii în nordul Chinei.

Agenţia a precizat că a adresat o cerere oficială Beijingului pentru a obţine mai multe date, dar guvernul chinez nu a făcut niciun comentariu oficial joi.

OMS a indicat că joi a fost organizată o teleconferinţă cu Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor şi Spitalul de copii din Beijing, cu ajutorul Comisiei Naţionale de Sănătate.

Organizaţia cu sediul la Geneva recomandă populaţiei chineze să respecte "măsurile care vizează reducerea riscului de boli respiratorii".

Deja recomandate în timpul pandemiei de COVID-19 şi în timpul epidemiilor în general, acestea includ vaccinarea, păstrarea distanţei faţă de bolnavi, izolarea în caz de simptome, teste şi acordarea de îngrijiri în caz de necesitate, precum şi purtarea măştii.

Pe 13 noiembrie în faţa presei, autorităţile chineze au atribuit această creştere a bolilor respiratorii abandonării în acest an a restricţiilor de sănătate anti-COVID-19 şi circulaţiei agenţilor patogeni cunoscuţi. 

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată cu privire la focarele de pneumonie nediagnosticată la copii și cere Chinei să ia măsuri. Se pare că autoritățile chineze ar fi raportat o creștere uriașă a numărului de boli respiratorii. Ne amintim că OMS a mai criticat oficialii chinezi din cauza lipsei de transparență și comunicare. Încă și în prezent se anchetează în jurul originii Covid-19.

Se pare că frigul a pus stăpânire pe Beijing, temperaturile urmând să coboare sub zero grade până vineri, potrivit presei de stat. Temperaturile s-au prăbușit în timp ce orașul „a intrat într-un sezon de incidență ridicată a bolilor infecțioase respiratorii", a declarat Wang Quanyi, director adjunct și expert epidemiologic șef la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel