China a efectuat exerciții la scară largă în jurul Taiwanului, inclusiv simulări de „lovituri asupra țintelor terestre și atacuri amfibii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
China spune că forțele sale au practicat simulări de „lovituri asupra țintelor terestre și atacuri amfibii” la un exercițiu militar în jurul Taiwanului.

Armata Populară de Eliberare (PLA) a anunțat duminică că a efectuat primul exercițiu comun în jurul Taiwanului în 2023 pentru a contracara „forțele de independență a Taiwanului”, în timp ce armata din Taiwan a raportat că 57 de avioane militare ale PLA și patru nave de război au fost detectate în jurul țării timp de 24 de ore, conform Taiwan News.

Comandamentul Teatrului de Est al PLA a anunțat într-un comunicat de presă că a efectuat exerciții de patrulare și luptă în „aerul și apele din jurul Taiwanului”. Colonelul superior Shi Yi (施毅), purtătorul de cuvânt al comandamentului, a declarat că forțele PLA au practicat „lovituri asupra țintelor terestre și asalturi amfibii” în timpul manevrelor.

Shi a spus că exercițiile au fost menite să „testeze capacitatea de luptă a serviciilor armate și să lupte împotriva provocărilor părților străine și a forței secesioniste din Taiwan”.

Acestea sunt primele exerciții militare pe scară largă ale Chinei în jurul Taiwanului din acest an. „Exerciții de lovitură” au mai fost efectuate pe 25 decembrie, ca răspuns la semnarea de către președintele Joe Biden a Actului de autorizare a apărării naționale, care includea împrumuturi de 2 miliarde de dolari către Taiwan pentru achiziționarea de echipamente militare.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a anunțat luni (9 ianuarie) că 57 de avioane militare și patru nave ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) au fost detectate în jurul Taiwanului între orele 6 a.m. duminică (8 ianuarie) și 6 a.m. luni (ianuarie). Dintre cele 57 de avioane, 28 fie au trecut linia mediană a strâmtorii Taiwan, fie au pătruns în sectorul sudic al zonei de identificare a apărării aeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel