Data publicării:
Chifteluțe suedeze: rețeta celebrului preparat, care a cucerit o lume întreagă
Celebrele chiftele suedeze, care sunt servite cu sos și garnitură de cartofi, au câștigat dragostea în întreaga lume.
Chiftele suedeze, numite Köttbullar, sunt iubite de aproape toată lumea. În mod tradițional, se servesc cu cartofi fierți, dar sunt la fel de delicioase, alături de o garnitură de orez sau legume. Pregătirea acestui fel de mâncare popular nu este foarte dificilă, trebuie doar să urmezi cu strictețe rețeta.
Ingredientele pentru chiftele:
ulei de măsline - 1 lingură,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
carne de vită tocată - 500 grame,
ou - 1 bucată,
sare - 1 linguriță,
piper negru proaspăt măcinat - 1 linguriță,
ienibahar măcinat - o jumătate de linguriță,
nucșoară măcinată - un sfert de linguriță,
pesmet - un pahar incomplet.
Aceste clătite se topesc în gură: secretul cofetarilor a fost dezvăluit
Ingredientele pentru sos:
unt - 2 linguri,
făină - 3 linguri,
bulion de vită - o ceașcă și jumătate,
sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.
Pregătirea, pas cu pas
Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Usturoiul curățat se zdrobește. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă de copt cu folie de aluminiu și unge-o ușor cu ulei.
Pune pe aragaz o tigaie cu ulei de măsline. Adaugă ceapa și călește-o ușor, circa 5 minute. Adaugă apoi usturoiul și gătește-l un minut. Ceapa și usturoiul se răcesc la temperatura camerei.
Biscuiți cu brânză: o rețetă ușoară pentru un aperitiv perfect
Se amestecă ceapa și usturoiul cu carnea de vită și oul. Se condimentează cu sare, piper, ienibahar și nucșoară. Adaugă pesmetul și amestecă bine.
Modelează apoi chiftele mici și transferă-le pe tava de copt. Chiftelele se coc până când devin aurii, circa 18 minute.
Supă de linte roșie, turmeric și ghimbir: o mâncare delicioasă, care te încălzește în zilele reci
Pentru sos: topește untul la foc mediu. Se adaugă făina și se prăjește, amestecând constant, până când amestecul devine auriu, circa 4 minute.
Adaugă, treptat, bulionul de vită și adu amestecul la fierbere. Sosul se fierbe până când este suficient de gros. Asezonează-l cu sare și piper. Când chiftelele sunt complet coapte, transferă-le în sos și amestecă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News