Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii. Sursa - pixabay.com
Chifteluțe din dovlecei, o adevărată delicatesă ușoară. O porție are doar 90 de calorii. Sursa - pixabay.com
Chiftelele din dovlecei sunt delicioase și foarte ușoare. Pot fi servite ca un aperitiv sau ca al doilea fel de mâncare. 

Pline de savoare, aceste chifteluțe le vor mulțumi chiar și pe cele mai mofturoase persoane. Pregătirea lor este ușoară și nu va dura mult timp.  

Ingredientele de care ai nevoie pentru 10 chiftele a câte 90 de calorii fiecare:

2 linguri de griș,

600 de grame de dovlecel,

2 ouă,

ceapă,

2 cartofi,

1 morcov,

2 căței de usturoi, sare și piper după gust,

ulei pentru prăjit.

 

 

Ingredientele pentru sos sunt:

60 grame de maioneză ușoară,

mărar după gust,

600 grame de smântână,

2 căței de usturoi.



Procedura de preparare a rețetei

 

Primul lucru este să dai prin răzătoare cartofii și morcovul. Stoarce legumele de zeama în exces și pune-le într-un bol mare.

Apoi dă prin răzătoare și dovlecelul, curățat de semințe și coajă. Dovlecelul ras și sărat se pune într-o strecurătoare pentru 15 minute. După ce timpul a expirat, stoarce dovlecelul ras și transferă-l în bolul cu morcov și cartofi. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul ras și ouăle bătute.

Cei mai neobișnuiți castraveți murați, în Sprite. Încearcă această rețetă și nu vei regreta

 

Amestecă ingredientele și condimentează-le cu piper și sare. Adaugă grișul și lăsă aluatul să se odihnească 15 minute. Odată ce grisul s-a umflat, aluatul este gata.

Chiftelele se prăjesc în ulei încins, pe ambele părți, câte 2 minute. Transferă-le apoi într-o tavă de copt și pune-le în cuptorul preîncălzit. Gătește-le timp de 20 de minute, la 150 de grade.

Între timp, ocupă-te de sos. Pentru a-l prepara, pune într-un castron mic smântâna, mărarul tocat mărunt, maioneza și usturoiul ras. Amestecă bine până sosul este omogen. La final, scoate chiftelele și servește-le pe masă cu sosul delicios. Poftă bună!

Vezi și:

 

Transformă pastele obișnuite într-un preparat delicios, dacă urmezi aceste sfaturi simple

 

Pastele obișnuite pot fi transformate într-un preparat gourmet italian dacă urmezi aceste sfaturi. Bucătarii italienii cunosc secretele gătirii pastelor, care transformă spaghetele obișnuite într-un preparat gourmet.  

Folosiți paste din grâu dur: Pentru a găti paste ca în Italia, alegeți-le pe cele din grâu dur. Pentru ca pastele să nu se lipească și să se gătească uniform, fierbeți-le în multă apă. Pentru 100 grame de paste, se recomandă să folosiți cel puțin 1 litru de apă și 10 grame de sare.

Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect

Faceți sos de casă: Pastele italiene nu pot fi gătite cu sos cumpărat din magazin. Faceți un sos de casă și adăugați la el busuioc tocat și cașcaval ras. Sosul de casă este foarte gustos și complet natural.

Dacă faceți un sos de casă, adăugați puțin zahăr. Astfel sosul va căpăta un nou gust armonios și va echilibra aciditatea roșiilor. De asemenea, este recomandat să adăugați în sos câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Cartofi copți, crocanți și delicioși. Rețeta simplă, pe care o vei face mai des

Gătiți pastele al dente: Italienii nu gătesc pastele până când sunt complet gătite, ci până la „al dente”. Pentru asta, fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât este indicat pe ambalaj.

Adăugați ierburi proaspete și brânză. Italienii știu că ceea ce e simplu e delicios. Adăugați câteva linguri de ulei de măsline în paste, brânză rasă și verdeața tocată. Iată cum puteți transforma pastele obișnuite într-un preparat delicios. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel