Chifteluțe cu cartofi în sos de roșii. Rețeta turcească
Dacă vreți să vă bucurați de o mâncare absolut delicioasă, puteți încerca rețeta turcească de chifteluțe cu cartofi în sos de roșii.
Ingrediente
150 ml sos de roşii în stil grecesc
500 gr cartofi (pentru salată sau piure)
150 ml supă de pui
Chiftele
250 gr carne tocată de vită/viţel
1 ou mic
25 gr orez
1 ceapă foarte mică (cca 30 gr)
2 căţei usturoi mici
5 fire pătrunjel
1/4 linguriţă chimion (cumin) măcinat
1 linguriţă boia dulce
sare, piper negru
2 linguri făină
2-3 linguri ulei
Cum se prepară
Pentru umplutură se fierbe orezul bine, să fie moale. Se pune orezul cu ceapa şi usturoiul într-un robot şi se mixează până devine pastă. Dacă nu aveţi robot, daţi ceapa pe răzătoare, striviţi usturoiul şi striviţi orezul cu o furculiţă. Adăugaţi pasta peste carnea tocată. Adăugaţi condimentele (chimion, boia, sare şi piper după gust), pătrunjelul tocat fin şi oul. Amestecaţi până la omogenizare. Amestecul se poate păstra la frigider până e nevoie de el.
Cu mâinile umede se formează chifteluţe lunguieţe (vor ieşi cam 12-14 chifteluţe). Se trec chiftelultele prin fănă şi se scutură bine excesul. Într-o tigaie largă, se încinge uleiul şi se prăjesc rapid chifteluţele pe ambele părţi (doar cât să se rumenească un pic, nu trebuie să se facă de tot), potrivit e-retete.ro. În funcţie de carnea tocată pe care aţi folosit-o, dacă în tigaie chifteluţele au lăsat prea multă grăsime, o puteţi scoate, lăsând doar 2 linguri.
Se adaugă printre chiftele cartofii curăţaţi şi tăiaţi în 6 pe lungime. Se adaugă sosul de roşii, supa de pui şi 100 ml apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 20-25 minute (până cartofii sunt făcuţi). Se serveşte cu orez şi presărat cu pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News