Chiftelele de dovlecei, mâncarea rapidă şi delicioasă în post
Până pe 15 august, credincioşii ortodocşi ţin postul Sfintei Marii, iar căutarea unor reţete variate nu este chiar atât de uşoară.
Cu toate astea, chifteluţele de dovlecei sunt uşor de făcut, rapid de preparat şi delicioase.
Ingrediente: 500 g dovlecei, sare, 1 ou, piper, 100 g pesmet, 2-3 fire ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, ulei, piure de cartofi
Preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi-i dai prin răzătoare. Le pui puţină sare, îi dai deoparte 30 de minute şi-i storci pentru a elimina excesul de zeamă. Adaugi oul, piper după gust, pesmet, verdeaţă şi le amesteci cu grijă. Cu o linguriţă, formezi chiftelele şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Le serveşti cu salată de legume şi cu piure de cartofi, conform click.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News