Printre mâncărurile din bucătărie cărora nu le poți rezista se numără și chiftelele. După cum bine știi, în preparat se folosesc întotdeauna ouă. Cu toate acestea, ouăle nu sunt un element indispensabil pentru succesul preparatului. Există mai multe metode de înlocuire a acestora, iar rezultatul final va fi la fel de apetisant și îmbietor.
Ouăle aduc beneficii concrete organismului. Sunt bogate în vitamine și minerale și oferă un aport consistent de proteine, utile pentru sănătatea musculară. Dar beneficiile nu se limitează doar la bunăstarea fizică.
Sucul natural de afine îmbunătățește sănătatea: cinci motive să-l consumi cât mai des
Suntem siguri că ai folosit ouă în zeci de rețete. Motivul pentru care sunt folosite atât de des este simplu: ouăle sunt un lipici natural care leagă compoziția pentru chiftele, împiedicând-o să se desfacă în timpul gătirii.
În ciuda acestui fapt, la avantaje se adaugă și contraindicații importante. Într-adevăr, ouăle sunt un aliment cu doze mari de colesterol. În plus, pot provoca alergii alimentare la mai multe persoane, în special la copii.
Trebuie să știi că există multe alternative la ouă pentru prepararea rețetelor sărate. Poți folosi cartofi, orez fiert sau leguminoase. Dar astăzi vei descoperi un alt ingredient de care nu ai știut până acum: făina de năut. Această făină de năut este soluția perfectă pentru a face chiftele moi și ușoare ca o pană.
Transformă smântâna în maioneză: ingredientele secrete ale unui sos simplu și foarte gustos
Cum se folosește făina de năut în prepararea chiftelelor?
Adaugă o lingură de făină de năut în compoziția pentru chiftele și adaugă câte două linguri de apă pentru fiecare ou pe care îl înlocuiești. Acțiunea de îngroșare a făinii de năut va îmbunătăți aspectul și textura preparatului final. Poți cumpăra făină de năut gata preparată sau o poți face acasă cu robotul de bucătărie.
Cu această marinadă, chiar și cea mai uscată carne va deveni suculentă: secretul bucătarilor chinezi
Odată ce ai făcut chiftelele, poți adăuga o garnitură delicioasă în farfurie. Poți pregăti un piure de cartofi. Acesta se prepară din cartofi, lapte, unt, sare și nucșoară și se servește fierbinte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui