Chiftele incredibil de gustoase, fără ouă: sunt atât de moi încât se topesc în gură
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chiftele incredibil de gustoase, fără ouă,  sunt atât de moi încât se topesc în gură. Sursa - pixabay.com
Chiftele incredibil de gustoase, fără ouă, sunt atât de moi încât se topesc în gură. Sursa - pixabay.com
Poți face chiftele perfecte, chiar și fără ouă, dacă știi un secret!

Iată toate trucurile bucătarilor pentru a pregăti chifteluțe delicioase. Chiftele sunt un adevărat răsfăț culinar. Adulții și copii le adoră. În plus, se prepară rapid și ușor. 

În rețeta tradițională, ouăle sunt un ingredient de nelipsit, din două motive. În primul rând, ouăle devin lipiciul ideal între ingrediente. În al doilea rând, ouăle fac compoziția de chiftele mai moale și mai aromată. Prin urmare, în absența ouălor va fi necesar să găsești un alt produs, care va avea rezultate satisfăcătoare. Unul dintre cei mai bun înlocuitor pentru ouă este laptele. 

Aceste alimente nu pot fi puse la congelator. Te pot îmbolnăvi când le vei consuma

De asemenea, pentru chiftele este importantă și pâinea pe care o vei folosi. În primul rând, evită  pâinea excesiv de uscată. În plus, dacă vei folosi pâine de casă, ar trebui să îndepărtezi coaja, înainte de a înmuia miezul în lapte. O alternativă la pâinea din compoziția pentru chiftele este pesmetul. Nu folosi niciodată făină! În timpul gătirii, făina poate da un miros neplăcut. Chiftele pot fi gătite în cuptor dar cea mai bună metodă este să le prăjești într-o tigaie.  

Iată cum se prepară chiftele delicioase fără ouă în 30 de minute. Ingrediente pentru 4 porții:

300 grame carne tocata de vita;

200 grame de carne tocată de porc;

150 grame de pâine; 

200 ml de lapte; 

80 grame de parmezan ras;

sare și piper negru după gust;

1 crenguță de rozmarin; 

1 cățel de usturoi.

 

Procedura, pas cu pas

Încălzește laptele într-o cratiță, apoi adaugă pâinea, tăiată în bucăți. În cinci minute, pâinea se va  înmuiat. Apoi, într-un bol amestecă carnea de vită și cea de porc. Adaugă piper, sare și parmezanul ras. Ulterior, stoarce pâinea înmuiată și pune-o în bolul la celelalte ingrediente. Se toacă usturoiul și crenguța de rozmarin, care se adaugă în compoziție. Amestecă bine.

Curăță usturoiul cu ușurință: 5 moduri, dezvăluite de bucătari

A sosit momentul să formezi chiftelele. Ia câte puțină compoziție și formează niște sfere mici. Chiftelele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. Ai grijă să întorci chiftelele de câteva ori pentru o gătire uniformă. Chiftele sunt gata! Pentru a uimi oaspeții, poți prepara un sos cremos care să le însoțească.

 

Trei sosuri incredibile pentru friptură. Toată lumea îți va cere rețetele 

 

De pe mesele de sărbătoare nu pot lipsi produsele din carne, în special friptura. De sărbători, gospodinele sunt dispuse să stea în bucătărie ore întregi, pregătind preparate elaborate și bogate în calorii. Printre felurile de mâncare, pregătite pentru sărbători, se numără și friptura. 

Carnea preparată pe grătar va fi mai gustoasă dacă va fi servită cu un sos delicios.Să descoperim împreună 3 sosuri uimitoare.

1. Sosul grecesc poate însoți carnea de pui, de porc și de vită. Pentru a-l pregăti sunt suficiente 3 ingrediente:

400 de grame de iaurt grecesc,

2 căței de usturoi,

jumătate de lămâie. Amestecați ingredientele și adăugați sare. Sosul este gata.

Salată delicioasă și parfumată din pipote de pui: ai nevoie de câteva produse simple

2. Sosul  de muștar  este capabil să confere cărnii un gust plăcut picant și să-i sporească aroma. Aveți nevoie de:

2 ouă,

20 de grame de muștar,

o jumătate de ardei roșu,

3 linguri de oțet de mere,

4 linguri de apă fierbinte,

2 linguri de ulei de măsline,

ulei și piper alb.

Ouăle trebuie fierte tari. Gălbenușul se amestec cu muștarul. Se condimentează cu sare și piper.  În continuare va trebui să încorporați 3 linguri de oțet de mere, 2 linguri de ulei și 4 linguri de apa fierbinte. Amestecați până obțineți o consistență cremoasă.

Să nu faci niciodată așa: cum se păstrează corect portocalele și mandarinele, ca să nu putrezească

3. Sosul de roșii este excelent pentru toate felurile de carne. Aveți nevoie de:

8 roșii,

o ceapă,

o căpățână de usturoi,

un ardei iute, 3 linguri de ulei de măsline,

un morcov,

sare și piper, o linguriță de zahăr,

2 linguri de oțet de mere.

Roșiile se curăță de coajă, se taie cubulețe și se călesc într-o tigaie, cu ulei de măsline. Adăugați ardeiul iute tocat, ceapa tocată, usturoiul zdrobit și morcovul dar prin răzătoare.  După câteva minute, adăugați sarea, piperul, zahărul și oțetul de mere. Gătiți la foc mic aproximativ 30 de minute. Acest sos este excelent și pentru chiftele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel