Chiftele din carne de pui și scorțișoară. O rețetă originală și gustoasă
Vă prezentăm o rețetă de chiftele, pentru care vei folosi carne de pui și un condiment neobișnuit - scorțișoară.
Sună ciudat, deoarece scorțișoara este asociată, în primul rând, cu deserturile, nu cu carnea. Cu toate acestea, acest fel de mâncare este foarte gustos!
Ingrediente:
carne tocată de pui - 500 grame,
ceapă - 2 bucăți,
o felie de pâine - 2 bucăți,
sare după gust,
scorțișoară măcinată - 2 lingurițe,
ulei.
Rețeta, pas cu pas
Înmuiați pâinea (de preferință învechită) timp de 5 minute în apă sau lapte. Curățați ceapa, tăiați-o în patru părți.
Pâinea se stoarce puțin, deoarece trebuie să rămână ușor umedă. Bucățile de ceapă și pâinea înmuiată se dau printr-un blender. Adăugați compoziția obținută în carnea de pui. Condimentați cu sare și scorțișoară și amestecați bine cu mâinile.
Omleta va fi luxuriantă și fără lapte. Iată ce trebuie să adaugi în ea
Formați chiftele mici și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Chiftelele se prăjesc la foc mediu sub capac până se rumenesc pe ambele părți. Poftă bună!
Vezi și: Chiftele de pește din conservă: ce să adaugi în compoziție pentru un gust deosebit
Chiftelele de pește din conservă nu sunt mai rele decât cele din pește întreg. Se prepară rapid și nu vor lăsa pe nimeni indiferent.
În rețetă se folosește orez, așa că dacă vei fierbe orezul cu o zi înainte, va dura câteva minute pentru a găti chiftelele.
Orezu rotund se gătește mai repede și fierbe mai bine. În ceea ce privește conservele, poți lua orice pește, atâta timp cât este în ulei sau sau suc propriu. Nu folosi conserve de pește în sos de roșii.
Ingrediente:
250 grame de pește din conservă,
80 grame de orez,
2 ouă,
ulei vegetal,
sare și piper negru măcinat după gust.
Metoda de gătire, pas cu pas
Clătește orezul până când apa rămâne limpede și fierbe-l cu sare până când este fiert. Scurge sucul sau uleiul din conservă. Pune peștele într-un bol, îndepărtează oasele, dacă este necesar, și zdrobește peștele cu o furculiță.
Un mod incredibil de a refolosi pâinea: prepară un desert fabulos cu prune și banane
Adaugă orezul fiert și răcit în bolul cu pește și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper. Dacă umplutura se dovedește a fi apoasă, poți adăuga 1-2 linguri de gris fiert.
Din compoziția obținută formează, cu mâinile umede, chiftele și prăjește-le, într-o tigaie bine încălzită cu ulei vegetal, pe toate părțile câte 2-3 minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News