Data publicării:

Chiftele cu seminţe de chia, o bunătate! Reţeta mai puţin cunoscută

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Nu sunt falafel cu susan. Seamănă. Dar sunt chiftele cu chia. Iată cum se prepară!

Chiflele cu semințe de chia pot fi o alegere sănătoasă și delicioasă pentru a însoți diferite feluri de mâncare sau pentru a fi consumate ca atare. Iată o rețetă simplă pentru chifle cu semințe de chia, cu inspiraţie Chosen Foods:

Ingrediente:

2 căni de făină (puteți folosi făină de grâu integrală sau o combinație cu alte tipuri de făină, cum ar fi făină de ovăz)

2 lingurițe de semințe de chia

1 plic de drojdie uscată (7-8 grame)

1 linguriță de sare

1 linguriță de zahăr sau îndulcitor natural (opțional)

3/4 cană de apă călduță

2 linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos

Semințe de chia pentru presărat deasupra (opțional)

Instrucțiuni:

Într-un bol, amestecă drojdia cu apa călduță și zahărul (dacă folosești) și lasă să se activeze timp de aproximativ 5-10 minute până când apare spuma la suprafață.

Într-un alt bol, amestecă făina, semințele de chia și sarea.

Adaugă drojdia activată și uleiul de măsline (sau uleiul de cocos) peste mixul de făină și semințe de chia. Amestecă până când se formează un aluat omogen.

Răstoarnă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământă-l timp de aproximativ 5-7 minute, până când devine elastic și neted.

Așează aluatul înapoi în bol, acoperă cu un prosop curat și lasă-l să crească timp de aproximativ 1-2 ore sau până când se dublează în volum.

După ce aluatul a crescut, răstoarnă-l pe suprafața presărată cu făină și modelează-l în bile mici, potrivite pentru dimensiunea dorită a chiflelor.

Așază bilele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament și lasă-le să se odihnească timp de încă 20-30 de minute.

Încinge cuptorul la 180°C.

Dacă dorești, presară semințe de chia peste chifteluţe, pentru un aspect decorativ.

Coace chiflele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii și sunt coapte.

Scoate chiflelele din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar înainte de a le servi.

Pot fi savurate alături de diferite sosuri, precum și în combinație cu diverse feluri de mâncare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel