„Îmi doream de ceva vreme să ajung în Caraibe, așa că mi-am plănuit din timp vacanța asta. Am ales o variantă de vacanță nepretențioasă, în care să iau la pas locurile și să descopăr arome locale, să stau de vorbă cu oamenii, să mă bucur de mâncarea lor, să mă încălzesc la plajă", spune cheful. Și pentru că fiecare vacanță a sa este una culinară, de explorare a aromelor specific locului, nici de data aceasta chef Scărlătescu nu s-a dezis: de la fructe de mare, la salate exotice sau o tocană de iguană, nimic nu i-a scăpat gurmandului jurat.
„De obicei îmi organizez vacanțele astfel încât să am parte și de experiențe culinare speciale. Iarna asta am descoperit într-o cârciumă de acolo o tocăniță de iguană. E prima oară când am încercat așa ceva și să știți că mi-a plăcut."
[citeste si]
Îndrăgostit iremediabil de mare și de sailing, Cătălin Scărlătescu nu a ratat nici în această vacanță ocazia de a se plimba pe mare. „Într-una din zile am ieșit la pescuit, pe vapor, în larg. E o senzație fantastică, nici nu mai contează ce prinzi. Priveliștea, căldura, culoarea apei, totul te face să te simți ca-n paradis. Eu am prins o baracudă de vreo 25 de centimetri, dar nu am gătit-o pentru că în zona respectivă nu se mănâncă baracude. În acele ape există o algă cu care se hrănesc baracudele și care este letală pentru om: odată ajunsă în organism, are efect de coagulare a sângelui. Așa că, aviz pescarilor care ajung acolo", povestește simpaticul bucătar. Din program nu au lipsit nici plimbările cu skijetul în Philipsburg, plimbările în Marigot, pe St. Martin, dar și turul insulei Anguilla cu elicopterul. Întors în țară, chef Scărlătescu a început deja filmările pentru cel de-al treilea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite", care va începe în curând la Antena 1.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face