Cheesecake cu mascarpone și fructe. Nu există un desert mai bun! Iată rețeta pentru weekend
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Suzy Hazelwood)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Suzy Hazelwood)
Cheesecake cu mascarpone și fructe? Daaa! Punem pariu că nu ai mai gustat un desert atât de bun. Și este perfect pentru weekend. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat

- 250 de grame de biscuiți digestivi
- 70 g unt topit
- 3 linguri zahăr
- 1 praf de sare

Cremă

- 450g brânză dulce fină
- 450 g mascarpone
- ½ cană de zahăr
- 1 linguriță esență vanilie (sau extract de băț de vanilie)
- 4 ouă
- coajă de lămâie rasă

Decor

- 250 g gem de fructe de pădure
- 150 g căpșune, coacăze, mure, zmeură, afine (la alegere din fructele preferate)

Vezi și: Cheesecake "de Lvov". Rețeta secretă a unei bătrâne din Ucraina

Cum se prepară

Pregătiți toate ingredientele, cântărite în prealabil, și le lăsați la temperatura camerei pentru ~ 20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preîncălzire la 180 grade C cu grilajul poziționat la mijloc. Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt, potrivit retetepractice.ro.

În robotul de bucătărie cu lame, amestecați biscuiții, zahărul si sarea până obțineți o compoziție granulată compactă sau puteți la fel de bine să pisați biscuiții. Apoi, într-un bol se amestecă această compoziție cu untul topit până se omogenizează bine. Aceasta este crusta pentru cheesecake.

Într-un alt castron sau, de preferat, în blender, pentru o textură mai fină, se pune brânza și mascarpone și se omogenizează timp de ~5 minute. Se adaugă pe rând vanilia, zahărul, coaja de lămâie și ouăle bătute ușor. Crema de brânza trebuie să devină compactă și lucioasă.

În forma pregătită, se pune compoziția de blat și se presează bine, pentru uniformizare, pe fundul formei. O coacem 10 minute în cuptorul Încins la 180 grade. Se adaugă apoi crema de brânza.

Așezăm forma de copt cu totul într-o cratiță mai mare în care turnăm apă astfel încât să ajungă până la mijlocul formei de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru coacere ~ 50 minute la 180 grade C.  Apoi, scoateți forma și lăsați pentru ~ 1 oră să se răcească (dacă aveți timp, puteți să o lăsați, după răcire, și 2 ore la frigider).

Pentru decorarea prăjiturii, adăugați deasupra gemul și așezați peste fructele alese.

Vezi și: Cheesecake dietetic. Gabriela Cristea, rețetă SIMPLĂ și RAPIDĂ. A devenit virală pe Internet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel