Ingrediente
Blat
- 250 de grame de biscuiți digestivi
- 70 g unt topit
- 3 linguri zahăr
- 1 praf de sare
Cremă
- 450g brânză dulce fină
- 450 g mascarpone
- ½ cană de zahăr
- 1 linguriță esență vanilie (sau extract de băț de vanilie)
- 4 ouă
- coajă de lămâie rasă
Decor
- 250 g gem de fructe de pădure
- 150 g căpșune, coacăze, mure, zmeură, afine (la alegere din fructele preferate)
Vezi și: Cheesecake "de Lvov". Rețeta secretă a unei bătrâne din Ucraina
Cum se prepară
Pregătiți toate ingredientele, cântărite în prealabil, și le lăsați la temperatura camerei pentru ~ 20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preîncălzire la 180 grade C cu grilajul poziționat la mijloc. Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt, potrivit retetepractice.ro.
În robotul de bucătărie cu lame, amestecați biscuiții, zahărul si sarea până obțineți o compoziție granulată compactă sau puteți la fel de bine să pisați biscuiții. Apoi, într-un bol se amestecă această compoziție cu untul topit până se omogenizează bine. Aceasta este crusta pentru cheesecake.
Într-un alt castron sau, de preferat, în blender, pentru o textură mai fină, se pune brânza și mascarpone și se omogenizează timp de ~5 minute. Se adaugă pe rând vanilia, zahărul, coaja de lămâie și ouăle bătute ușor. Crema de brânza trebuie să devină compactă și lucioasă.
În forma pregătită, se pune compoziția de blat și se presează bine, pentru uniformizare, pe fundul formei. O coacem 10 minute în cuptorul Încins la 180 grade. Se adaugă apoi crema de brânza.
Așezăm forma de copt cu totul într-o cratiță mai mare în care turnăm apă astfel încât să ajungă până la mijlocul formei de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru coacere ~ 50 minute la 180 grade C. Apoi, scoateți forma și lăsați pentru ~ 1 oră să se răcească (dacă aveți timp, puteți să o lăsați, după răcire, și 2 ore la frigider).
Pentru decorarea prăjiturii, adăugați deasupra gemul și așezați peste fructele alese.
Vezi și: Cheesecake dietetic. Gabriela Cristea, rețetă SIMPLĂ și RAPIDĂ. A devenit virală pe Internet
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”