Cheesecake cu căpșune. Desertul răcoros și delicios pentru weekend
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cheesecake-ul cu căpșune este un desert răcoros și delicios. Iată cum se prepară.

Ingrediente

200 g biscuiţi simpli
80 g unt
1 lingură zahăr

Crema:

500 g mascarpone
200 ml smântână pentru frişcă
150 g iaurt
4+2 linguri zahăr
esenţăvanilie
500 g căpşune
2 pliculeţe gelatină
apă

Cum se prepară

Cheesecake cu căpșune. Mărunţeşte biscuiţii cât mai fin, în robotul de bucătărie sau într-o pungă, folosind un făcăleţ. Combină biscuiţii cu untul topit şi lingura de zahăr, apoi presează-i într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, scrie retetepractice.ro. Dă tava la congelator cât prepari crema.

Cheesecake cu căpșune. Combină un pliculeţ de gelatină cu 2 linguri de apă şi las-o deoparte să se hidrateze. Mixează mascarpone cu smântâna pentru frişcă şi iaurtul. Adaugă 4 linguri de zahăr şi esenţa de vanilie.

Cheesecake cu căpșune. Spală bine căpşunele (păstrând câteva pentru decor) şi mărunțește-le în blender cu 2 pahare de apă rece. Adaugă 1/3 din lichidul din blender peste crema de mascarpone, strecurându-l. Pune şi gelatina hidratată în compoziţie şi amestecă rapid. Toarnă crema de căpşune peste blatul de biscuiţi şi dă tortul la frigider pentru minim 2 ore sau până când se întărește complet.

Cheesecake cu căpșune. După ce tortul s-a întărit, hidratează celălalt pliculeţ de gelatină. Adaugă 2 linguri de zahăr peste sucul de căpşune rămas în blender şi mixează din nou. Strecoară căpşunele, combină-le cu gelatina hidratată şi toarnă acest suc peste toată suprafaţa tortului. Taie căpşunele păstrate jumătăţi sau felii şi aşază-le în stratul de suc. Dă tortul la rece până la solidificare (minim 2 ore).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel