Data publicării:
Chec la cană, gata în cinci minute. Se face în cuptorul cu microunde dintr-un minim de ingrediente
Vrei să faci un desert, gata în cinci minute? Iată rețeta unui chec pufos, pe care puteți să-l faceți oricând și durează doar cinci minute. Aveți nevoie doar de o cană sau un castron mic în care veți amesteca ingredientele.
Rețeta de mai jos este a unui chec la cană, care se prepară în cuptorul cu microunde și este gata în 5 minute. N-ai nevoie decât de ingrediente, o cană și un cuptor cu microunde.
Iată lista ingredientelor de care ai nevoie:
4 linguri de făină,
4 linguri zahăr,
2 linguri cacao,
jumătate linguriță praf copt,
1 ou,
3 linguri lapte,
3 linguri ulei.
Ingredientele sunt pentru o singură cană.
Chec la cană, gata în cinci minute. Rețeta pas cu pas
Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă oul, laptele și uleiul. Din nou, se amestecă foarte bine. Cana se introduce, apoi, în cuptorul cu microunde, timp de 5 minute, la 800W. Dacă faceți două căni le coaceți pe rând.
După timpul de coacere, desprindeți cu un cuțit marginile desertului și extrageți checul sau serviți-l chiar din cană. Checul scos din cană se taie felii, care se pot unge cu glazură de ciocolata topită, gem, zahar pudră sau frișcă.
Cheesecake cu caramel, un desert excelent pentru vară. Oaspeții tăi nu vor rezista tentației dulci
Cum se face glazura pentru checul la cană
Dacă vă doriți să-i un plus de savoare, adaugă peste chec o glazură din 200 de grame de ciocolată cu lapte, 50 de grame de ciocolată amăruie şi 100 de mililitri de smântână dulce.
Se face glazură la bain mari, până când se formează o crema, apoi se adaugă peste chec. Poftă bună!
De asemenea, dacă aveți mai multi timp la dispoziție, puteți prepara un chec din vinete și ciocolată neagră.
Chec cu vinete și ciocolată neagră: o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil
Combinația dintre ciocolată și vinete provine dintr-o rețetă făcută de călugărițele de la mănăstirea din Santa Maria della Misericordia din Italia. Desertul a fost reprodus apoi de patiserul Salvatore De Riso.
Checul cu vinete și ciocolată neagră este o delicatesă care te cucerește. Gustul de ciocolată este bine susținut de vânăta fiartă, transformată într-o smântână cremoasă. Nu există nicio notă amară. Nu în ultimul rând, blatul este moale și umed. De fapt, crema și uleiul garantează senzații culinare fantastice.
Checul cu vinete și ciocolată neagră este unul dintre acele deserturi la care nu te aștepți.
Ingrediente pentru 10 persoane:
500 grame pulpă de vinete,
150 ml apă,
4 ouă medii,
250 grame zahăr granulat,
200 grame făină,
120 grame ciocolată neagră,
70 grame chipsuri de ciocolată neagră,
80 grame alune întregi decojite,
80 grame ulei de floarea soarelui,
20 grame lichior,
un plic praf de copt,
zahăr pudră pentru decor.
o tavă de copt cu diametrul de 28 cm.
Chec cu vinete și ciocolată neagră. Prepararea
Vinetele se spală și se curăță de coajă și de codițe. Le tăiem apoi în cuburi de jumătate de centimetru. Transferați cuburile de vinete într-o tigaie și adăugați 50 grame de zahăr și apă. Lăsați-le să fiarbă cel puțin 30 de minute cu capac.
Conopidă pane la cuptor: o garnitură delicioasa, simplă și rapidă
După ce vinetele au devenit moi, se scot din apă și se pun într-o strecurătoare. După ce excesul de apă s-a scurs, transferați vinetele fierte într-un robot de bucătărie și mixați-le până devin cremoase.
Pune-ți ouăle într-un castron și mixați-le. Adăugați zahărul rămas, continuând să mixați bine compoziția. Treptat se adaugă uleiul și crema de vinete. Topiți ciocolata neagră la cuptorul cu microunde și încorporați-o în compoziția de vinete. Tocați, apoi, alunele și le adăugați în compoziție, împreună cu chipsurile de ciocolată.
Batoane de iaurt congelat cu fructe: o gustare sănătoasă, originală și foarte ușor de preparat
Adăugați făină și praful de copt și amestecăm. La final, se adaugă lichiorul și amestecați totul bine. Porniți cuptorul la 180 ° C. Tapetați o tavă de 28 cm cu hârtie de copt și turnați aluatul. Checul cu vinete și ciocolată se coace la 180° C timp de 60 de minute.
Cu toate acestea, faceți testul scobitorii, având în vedere că desertul trebuie să rămână puțin umed, dar scobitoarea trebuie să iasă curată.
Brânză, făcută în casă dintr-un singur ingredient: nu aveți nevoie de lapte
Checul se lasă să se răcească, apo îl puteți scoate din tava de copt și transfera pe un vas de servit. Checul se decorează cu zahăr glazurat. Dacă doriți puteți înlocui lichiorul cu lapte sau apă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News