Chec de post cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipă și are doar 170 de calorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chec de post cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipă și are doar 170 de calorii. Sursa - pixabay.com
Chec de post cu apă caldă, în loc de lapte. Este gata într-o clipă și are doar 170 de calorii. Sursa - pixabay.com
Îți plac dulciurile, dar ții post sau trebuie să fii atent la calorii? 

Încearcă checul cu apă. Este gata într-un minut și conține doar 170 de calorii.  

Pentru a pregăti un chec delicios cu apă, vei avea nevoie de:

250 ml apă caldă,

250 de grame de făină,

150 de grame de zahăr pudră,

40 ml ulei de semințe,

16 grame praf de copt,

1 plic de vanilie, 

1 lămâie 

Pentru decor:  zahăr pudră.

 

Chec cu apă caldă, în loc de lapte.  Cum se face

Se toarnă apa călduță și uleiul de semințe într-un borcan. Închide borcanul cu capacul și agită-l bine. Într-un castron combină făina și praful de copt și amestecă-le cu o lingură. Adaugă coaja de lămâie și apa cu uleiul din borcan.  Amestecă  totul cu grijă, apoi adaugă și sucul de lămâie. Se amestecă din nou.

Prăjitură foarte cremoasă cu doar 3 linguri de făină și fără unt. O felie are 130 de calorii

Tapetează o tavă cu hârtie pergament și transferați aluatul în ea. Se coace la cuptor la 180° C, timp de 45 de minute. Lasă checul să se răcească și presară-l cu zahăr pudră. Ulterior îl poți servi cu familia sau prietenii. Poftă bună!

 

Lobio, un preparat tradițional georgian, care te va cuceri: este sățios și foarte gustos

Lobio este o mâncare tradițională georgiană. Există o mulțime de opțiuni pentru pregătirea ei, dar, dacă stăpânești rețeta clasică, o poți îmbogăți cu diferite ingrediente.

Ingredientele principale pentru acest preparat sunt fasolea, nucile, coriandrul și diverse condimente. Felul de mâncare este foarte prietenos cu bugetul. Poate fi consumat cu murături sau legume proaspete.

În loc de pâine tradițională georgiană, puteți servi ciabatta italiană. Lobio poate fi consumat atât cald, cât și rece. Deasupra poate fi decorat cu semințe de rodie, coriandru sau rondele de ceapă. Gospodinele grăbite, care nu au timp, pot folosi conserve de fasole gata fiartă.

Ingredientele de care aveți nevoie: 

fasole  -  500  grame  (roșie sau pestriță),

nuci  -  100  grame,

ceapă  -  3  bucăți,

roșii - 2 bucăți,

usturoi  -  3  căței, 

coriandru  -  12  grame,

ardei roșu iute  -  0,5  bucată,

sare și piper negru  -  după gust,

ulei vegetal  -  2  linguri.

 

Prepararea

 

Conform rețetei clasice cel mai bine ar fi să folosiți fasole roșie sau pestriță din recolta anului în curs: boabele vor avea suficient amidon și, în același timp, nu vor fi prea uscate. Așezați fasolea într-un castron mare și acoperiți-o cu apă rece. Se lasă să se umfle 6-8 ore, adică peste noapte.

Apoi scurgeți apa, puneți fasolea într-o cratiță adâncă și adăugați apă proaspătă, astfel încât apa să acopere complet fasolea. Oala se pune la foc mare. De îndată ce apa fierbe, trebuie să o scurgeți și să turnați din nou apă rece (proporția 1: 4).

Chec cu mere și fructe uscate, fără unt și fără lapte: este gustos și moale 

Gătiți fasolea la foc mediu sau mic, amestecând din când în când, timp de 50 de minute. Fasolea ar trebui să devină moale. Pasează fasolea cu o furculiță chiar în oală. Doar nu exagerați, ar trebui să rămână și boabe fasole întregi în oală.

Miezul de nucă și toacă. Pentru lobio după rețeta clasică, luați două cepe mari sau trei cepe de mărime medie. Tăiați-le în cuburi foarte mici.

Turnați ulei vegetal într-o tigaie și adăugați ceapa într-un strat uniform. Ceapa se prăjește la foc mic până devine translucidă și aurie.

Roșiile se spală, se crestează și se pun în apă clocotită mai mult de 10 secunde. Pentru a le răci, puneți roșiile sub jet de apă rece. Scoateți coaja roșiile cu lama unui cuțit. Apoi tăiați  în roșiile cuburi.

Consumă fulgi de ovăz în fiecare dimineață: au efecte benefice incredibile asupra minții și corpului  

Tăiați coriandrul. Tocați mărunt usturoiul. Adăugați cuburi de roșii în tigaia cu ceapă prăjită și gătiți-le 5 minute. Condimentați-le cu sare, piper negru și ardeiul roșu tocat.

La final, adăugați fasolea, nucile, coriandru, usturoiul. Completați cu puțină apă în care ați fiert fasolea. Se amestecă și se fierbe pe foc timp de 3-4 minute. Dacă vedeți că fasolea se usucă, puteți adăuga mai multă apă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel