CFR Cluj, amendă de 250.000 euro din partea UEFA. Clubul riscă excluderea din competițiile europene
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook CFR Cluj
Foto: Facebook CFR Cluj
UEFA a sancționat 11 cluburi de fotbal, printre care și CFR Cluj, pentru încălcarea regulamentului.

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a sancţionat, vineri, 11 cluburi, între care şi CFR Cluj, pentru încălcarea regulilor de monitorizare financiară, iar campioana României riscă să fie exclusă din cupele europene, conform Agerpres.

Şase cluburi, între care şi Olimpija Ljubljana şi CFR Cluj, sunt ameninţate cu o suspendare de un an din următoarea competiţie european pentru care se vor califica până în 2027, din cauza neachitării datoriilor. Perioada de probaţiune în aceste cazuri este de unul până la doi ani, cluburile având de îndeplinit ţinte financiare, precizează UEFA.

Clubul CFR Cluj a fost amendat cu 250.000 de euro pentru datorii neachitate

Olimpija a fost sancţionat cu 100.000 de euro, tot pentru datorii neachitate (salarii, sume de transfer sau impozite. Peste 200 de cluburi care calificate în cele trei competiţii continentale intercluburi în acest sezon sunt evaluate în trei perioade diferite începând cu luna iulie, a precizat UEFA.

Clubul sloven este amendat pentru a doua oară din cauza încălcării Fair play-ului financiar de când Aleksander Ceferin, actualul preşedinte al UEFA, a părăsit gruparea, în urmă cu 12 ani. Olimpija a primit 350.000 de euro de la UEFA pentru evoluţiile sale din tururile preliminare ale Europa Conference League în acest sezon.

Cluburile croate Osijek şi Rijeka, care aveau datorii neachitate datând din sezonul trecut, care le pun sub semnul întrebării licenţele oferite de federaţiile naţionale pentru cupele europene, au fost deposedate de câştiguri de 450.000 de euro, recompensele pentru evoluţiile din Europa Conference League în actualul sezon.

Alte cluburi, Aris Salonic, Astana, Borac Banja Luka, Floriana, Konyaspor, Kîzîljar SK Petropavlosk, Osijek şi Valmiera, au fost sancţionate cu amenzi între 150.000 de euro şi 10.000 de euro.

Reacția CFR Cluj după sancțiune



Situaţia financiară în care ne aflăm astăzi este una asumată, şi, tocmai în acest sens, conducerea clubului face eforturi mari, de o bună perioadă de timp, să compenseze risipa făcută în anii trecuţi. Ne aşteptam ca pe parcursul procesului de redresare, început în urmă cu mai bine de un an, să apară astfel de momente grele, dar am ştiut şi că, împreună, vom găsi întotdeauna soluţii. În consecinţă, am început un plan de optimizare de la care nu ne abatem în niciun moment. Mai mult, luăm această decizie, a comisiei UEFA, ca pe o motivaţie suplimentară pentru a ne dedica şi mai mult redresării financiare, în aşa fel încât sa ajungem un club performant şi sustenabil şi din punct de vedere financiar, se arată în mesajul clubului din Gruia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel