Cetățenii din Singapore cer restricții COVID-19 mai dure
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cetățenii din Singapore cer restricții COVID-19 mai dure   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cetățenii din Singapore cer restricții COVID-19 mai dure / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În timp ce Occidentul se opune restricțiilor cauzate de varianta Delta, cetățenii din Singapore cer măsuri mai dure.

Cetățenii din Statele Unite, Australia și din întreaga Europă s-au opus intervenției guvernelor pentru înăsprirea restricțiilor de coronavirus. Dar în Singapore, o parte semnificativă a populației dorește un control mai puternic al statului.

Astfel, un sfert dintre singaporezi sprijină revenirea la restricțiile de lockdown, revenirea la carantină obligatorie pentru toți călătorii internaționali, în ciuda distribuției deja răspândite a variantei Delta. Guvernul Singapore a anunțat în iunie că și-a schimbat abordarea în ceea ce privește „zero-covid”.

Strategia a fost stabilită ca model pentru alte țări care caută o modalitate sigură de a scăpa. Cu toate acestea, panica a apărut din cauza creșterii inevitabile a cazurilor în august și septembrie.

Noi măsuri în Singapore

Autoritățile au răspuns săptămâna aceasta reducând libertatea rezidenților, în ciuda imunizării depline a 82% din populație.

Cu mai mult de 2.000 de cazuri zilnice, munca de acasă a devenit din nou obligatorie, în timp ce elevii de școală elementară se întorc la școala online. Luna următoare, doar două persoane au voie să ia masa la restaurant, iar o gospodărie poate primi maxim doi musafiri.

Decizia precizează că orașele asiatice au evitat numeroase decese și incidente care au paralizat Statele Unite și Europa anul trecut, dar sunt încă îngrijorate din cauza pandemiei. Centrele financiare asiatice precum Singapore, Hong Kong și Tokyo se luptă să găsească echilibrul potrivit între protejarea cetățenilor și revigorarea economiei.

Această consecință este prezentată în cel mai recent index al Centrelor Financiare Globale din 24 septembrie. Acest lucru arată că atât Singapore, cât și Hong Kong au scăzut cu 25 de puncte, iar Tokyo a scăzut cu 30 de puncte. Prin comparație, New York-ul a scăzut cu doar 2 puncte, iar Londra cu 3 puncte.

Cetățenii au fost nemulțumiți de relaxări

Scăderea recursului economic din Singapore s-a reflectat în anunțul din această săptămână că populația sa a scăzut cu 4,1%, la 5,45 milioane. Aceasta este una dintre cele mai mari scăderi într-un singur an din Singapore. Această scădere s-a datorat în principal unei scăderi de 10,7% a populației nerezidente, muncitori străini și studenți.

Cu toate acestea, Singapore a fost cel mai deschis oraș din Asia, guvernul său cvasi-autoritar interzicând majoritatea protestelor.

Această decizie a provocat un eveniment rar în orașele-state: opoziția crescândă a publicului față de strategia guvernamentală.

După ce guvernul a trimis truse de testare în toate locuințele, profesioniștii din domeniul medical au criticat testarea extensivă a populației. Acest lucru a contribuit la rezidenții nervoși, cu puține simptome, dar care copleșesc sistemul medical.

Potrivit Ministerului Sănătății, 98% (27.843) din cele 28.375 de cazuri înregistrate în ultimele 28 de zile au prezentat simptome ușoare sau deloc, scrie CaliforniaNewsTime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel