Cetățeni români, interziși în Ucraina. Reacția MAE
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 11 mai 2015, 20:49
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, luni, ambasadorului Ucrainei în România, Teofil Bauer, "clarificări în legătură cu măsurile de interzicere a intrării pe teritoriul Ucrainei a unor cetățeni români".

"Solicitarea a fost reluată în contextul instituirii unei interdicții de intrare pe teritoriul Ucrainei împotriva cetățeanului român Mircea Druc, adusă la cunoștință acestuia în seara zilei de 8 mai 2015, în cursul deplasării pe care cetățeanul român o efectua pentru participarea la un eveniment cultural planificat pentru 10 mai la Cernăuți. Ministerul Afacerilor Externe a evidențiat că această situație nu corespunde stadiului actual al relațiilor dintre România și Ucraina, marcate de sprijinul consecvent al României pentru calea aleasă de autoritățile de la Kiev în sensul realizării asocierii politice și integrării economice cu Uniunea Europeană, precum și de susținerea României pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în contextul anexării ilegale a Crimeii și Sevastopolului, respectiv al conflictului armat în derulare în sud-estul Ucrainei. Ministerul Afacerilor Externe a exprimat continua deschidere pentru dialog și cooperare cu partea ucraineană pentru soluționarea acestor cazuri", subliniază MAE, într-un comunicat de presă. 

Ministerul adaugă că "subiectul interdicțiilor de intrare în Ucraina împotriva cetățenilor români a fost ridicat de partea română consecvent, în dialogul cu partenerii ucraineni, atât la nivelul miniștrilor afacerilor externe, cât și la nivel tehnic, de lucru". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?