Certificatul verde european se extinde în trei țări începând din 20 august
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Certificatul verde european se extinde în trei țări începând din 20 august  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Certificatul verde european se extinde în trei țări începând din 20 august / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Începând cu data de 20 august 2021, certificatul verde european o să fie extins în trei state.

Sistemul european de certificate Covid se va extinde și pentru Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina. În acest fel, începând de vineri, certificatele Covid emise de aceste țări vor fi valabile și în interiorul Uniunii Europene, iar certificatul digital european va putea fi folosit pentru a intra pe teritoriul celor trei țări, anunță Comisia Europeană, potrivit Digi24.

Certificatele Covid emise de cele trei țări vor putea fi folosite pentru a călători în Uniunea Europeană la fel ca certificatul verde digital folosit în prezent pe teritoriul blocului european.

De asemenea, certificatul european va putea fi folosit pentru călătoria în cele trei țări. În acest fel, călătoriile în siguranță ale cetățenilor din cele trei țări în Uniunea Europeană și ale cetățenilor europeni în acest țări sunt facilitate.

„Sunt mulțumit să văd că lista de țări care implementează sistemul bazat pe certificatul digital european crește și UE stabilește tendințele la nivel internațional. Acest lucru facilitează călătoriile în siguranță dincolo de granițele Uniunii noastre”, a spus Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.  

„În lupta noastră cu pandemia, partenerii noștri sunt o parte integrantă a efortului de redeschidere a societății în siguranță. Le transmitem bun-venit Ucrainei, Macedoniei de Nord și Turciei în sistemul nostru digital de certificate Covid și așteptăm cu nerăbdare venirea și a celorlalți vecini ai noștri”, a transmis și Olivier Varhelyi, comisarul pentru vecinătate și extindere. Decizia va intra în vigoare de vineri, 20 august 2021, potrivit Jurnal.md.

Coronavirus: Irlanda a vaccinat cu schema completă 84% din populaţia ţării

Guvernul irlandez a informat joi că 84 % din populaţia ţării a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce peste 90 % a primit cel puţin o doză de vaccin relatează EFE. Aceste cifre situează Irlanda în fruntea ţărilor Uniunii Europene (UE) cu cel mai mare indice de vaccinare completă, în linie cu ţări ca Spania (72,7 %), Portugalia (78,8 %) sau Danemarca (79,8 %), şi mult înaintea altor ţări ca România (31,6 %), sau Letonia (43,6 %), potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). 'Vaccinurile diminuează boala, spitalizările, internările la terapie intensivă şi decesele. Însă trebuie să fim precauţi deoarece virusul este foarte prezent', notează pe Twitter responsabilul Serviciul public de sănătate irlandez (HSE), Paul Reid.

Până miercuri, autorităţile sanitare au vaccinat 3.559.460 de persoane cu prima doză, în timp ce alte 2.939.549 de persoane au primit şi cea de-a doua doză, într-o ţară cu o populaţie de aproape 5 milioane de locuitori. La rândul său, HSE a informat că s-au înregistrat 1.861 noi contagieri în ultimele 24 de ore şi au fost confirmate 15 decese survenite în cele 7 zile precedente, ridicând bilanţul total al morţilor la 5.074 de la începerea pandemiei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel