Certificate verzi FALSE în Franța. Un medic le vindea cu 1.000 de EURO/bucata
Un medic din Franța vindea certificate verzi false cu 1.000 de euro/bucata.
Un medic care profesa lângă Paris a fost reţinut de poliţie fiind suspectat că ar fi vândut cel puţin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata, informează Agerpres, citând AFP.
Presupuşii complici ai medicului, o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 49 de ani, precum şi circa 20 de cumpărători au fost, de asemenea, arestaţi preventiv, a precizat o sursă din cadrul poliţiei.
Medicul ar fi vândut cel puțin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata
Medicul, în vârstă de 56 de ani, deţine un cabinet în localitatea Joinville-Le-Pont, la sud-est de Paris. El este suspectat că a vândut cel puţin 220 de certificate verzi false, la preţul de 1.000 de euro bucata.
În timpul percheziţiilor la cabinetul său, anchetatorii au confiscat, printre altele, certificate şi teste PCR false. Anchetatorii au confiscat, de asemenea, "circa cincisprezece conturi bancare în valoare de câteva mii de euro".
Aceste cazuri de falsificare legate de pandemia de COVID-19 implică adesea "persoane angajate în centre de vaccinare (...) care folosesc codul medicului pentru a emite certificate false", însă rareori "un medic care vrea să facă profit", a declarat sursa din cadrul poliţiei.
Certificatele, vândute pe Snapchat
În luna iulie, anchetatorii au fost avertizaţi de existenţa unui cont Snapchat care oferea teste PCR şi certificate verzi false. Investigaţiile "au demonstrat că pacienţii nu s-au prezentat niciodată la cabinet".
Cei circa 20 de clienţi aflaţi în custodia poliţiei, toţi peste 18 ani, nu se opun în mod deosebit vaccinării, însă "perioada de vară" le-ar fi motivat achiziţiile frauduloase: "Unele ţări au cerut o schemă completă de vaccinare şi ei au plătit preţuri exorbitante pentru a pleca în vacanţe", a mai spus sursa din cadrul poliţiei.
Certificate false de vaccinare anti-COVID. Asistentele de la Vama Petea, arestate preventiv
Tribunalul Satu Mare a emis miercuri mandate de arestare preventivă de 30 de zile pe numele celor două asistente acuzate că au eliberat, contra unor sume de bani, certificate false de vaccinare anti-COVID a un centru din Vama Petea.
Cinci persoane au fost puse sub acuzare de DNA în acest caz: Daniela-Ioana Hoblea, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, registratori, pentru luare de mită, fals intelectual şi fals informatic, toate în formă continuată; Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Bihor şi o persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News