Data actualizării:
Data publicării:

Cercetătorii au descoperit uleiul-remediu dovedit științific: reduce colesterolul rău și ne scapă de infarct

Autor: Cristina Alexandrescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Colesterolul este indispensabil pentru organism: face parte din structura membranelor celulare, a creierului, ajută la păstrarea memoriei și a performanțelor cognitive, spun oamenii de știință. 

Tot ei ne avertizează că inamicul nr.1 în societatea modernă este colesterolul, vinovat pentru bolile inimii, vaselor de sânge, hipertensiune și infarct. Paradoxul este simplu de explicat: colesterolul cu densitate mare (HDL) are un rol pozitiv, cel cu densitate mică (LDL sau „colesterol rau”), unul negativ. Echilibrul între aceste două forme și păstrarea unui nivel optim de lipide în sânge sunt soluțiile unei vieți ferite de afecțiuni cardiovasculare. Putem mentine sanatatea sistemului cardiovascular pe termen lung cu ajutorului uleiului de krill – din Korill.

Ce te faci că majoritatea  tentațiilor din farfurie ne aduc colesterol rău?

Carnea de porc, de vită și de miel are un conținut ridicat de grăsimi. Untul înlocuiește uleiul, în rețetele marilor gurmazi, deoarece dă un gust deosebit preparatelor. Dar, ghinion, are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol. Gustul bun al prăjiturilor, sau al lasagnelor este dat de ouăle din compoziția cremei, sau a sosului bechamel. Consistența cremoasă a brânzei este dată de grăsimi, în special de cele saturate. Așadar, alege o brânză mai degresată, chiar dacă gustul ei nu va mai fi la fel de bun. Ficățeii, înghețata, laptele, margarina, când cumperi lapte, alege un sortiment cu un conținut mai scăzut de grăsimi.

Totuși, nu putem mânca la fel de mult pește ca eschimoșii!

Să fie condamnat un om care vrea să-și protejeze inima la un regim cu carne fadă, legume nesățioase, ovăzul și tărâțe? Sau să apeleze la compuși chimici extrem de agresivi din medicamente, care reduc colesterolul, dar afectează mușchii, ficatul și au numeroase efecte secundare?

O alternativă ar fi consumul de pește bogat în Omega 3, dar această formulă de protecție are două inconveniente. Cantitatea de pește care ar trebui consumată zilnic, pentru a avea un efect anti-colesterol este mult prea mare pentru gusturile și dieta obișnuită a românilor. Totuși, nu suntem eschimoși! Pe de altă parte, nu ar face față bugetul, dacă am cumpăra doar pește proaspăt de captură bio, admițând că magazinele afișează corect proveniența mărfii. Iar peștele ”obișnuit” care ajunge în supermarket trăiește în ape tot mai poluate (Pangasius in Vietnam), în crescătorii industriale unde sunt hraniti cu o alimentatie etc. Concentratele de Omega 3  extras din pește concentrează și poluanții (mercur, dioxina, PCB), iar în plus adaugă conservanți (E-uri precum: BHA, derivati de sinteza ai vitaminei E, sau chiar si parabeni in continutul unor capsule gelatinoase moi), pentru a împiedica râncezirea (oxidarea). Uleiul de krill din Korill nu necesită adaos de conservanţi, spre deosebire de uleiurile de peşte.

Uleiul de krill din Korill, soluție validată științific

Soluția validată de cercetari științifice de peste 10 ani pentru aceste probleme se găsește în Oceanul Antartic. Cercetătorii au descoperit că Euphasia superba, sau krill-ul folosit pentru obtinerea uleiului din Krill, este singura sursa naturala de acizi grași Omega-3 solubili, sub formă de fosfolipide și o concentrație mare de astaxantin, pigmentul natural de culoare rosie care este cel mai puternic antioxidant marin cunoscut.

Astaxantina este un antioxidant atât de puternic încât împiedică inclusiv râncezirea uleiului de krill, fără adaos de conservanți. Uleiul de krill din Korill nu necesită adaos de conservanţi.

Testele clinice au dovedit eficiența unui extract natural în reglarea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Prin acest efect, uleiul de krill reduce riscul bolilor cardiovasculare și previne infarctul.

Testele au demonstrat că uleiul de krill din Korill scade nivelul colesterolului rău ( LDL) cu 34%, colesterol total cu 13%, și reduce nivelul trigliceridelor în sânge cu 11%.  Raportul colesterol bun (HDL)/colesterol rău este îmbunătățit, ceea ce a redus riscul afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea capsulele de Korill datorita uleiului pur de krill contribuie  la reducerea vâscozității sângelui și menținerea unei tensiuni normale.

De asemenea, uleiul din krill din Korill sprijină menţinerea unei funcţii cognitive normale şi a unei vederi optime, prin conţinutul de DHA.

Cercetătorii explică aceste rezultate prin compoziția uleiului de krill singura sursa care furnizează acizi grași Omega-3 sub formă de fosfolipide, cu absorbție completă.

Pentru mai multe informații click aici 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel