Data actualizării:
Data publicării:

Centrul Oncologic Sanador încă așteaptă semnătura primarului general. Nicușor Dan, obligat de instanță să plătească, din buzunarul propriu, 660 de lei/zi pentru fiecare zi de întârziere

Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Nicușor Dan Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan Foto: Crișan Andreescu
Nicușor Dan e bun de plată din propriul buzunar.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, este obligat de instanță să plătească 660 de lei pe zi pentru fiecare zi în care întârzie să emită autorizația de construcție pentru Centrul Oncologic Sanador, plus penalități zilnice de 100 de lei. Decizia definitivă a Curții de Apel București, care-l obliga pe primarul Municipiului București să semneze autorizația, a fost dată în urmă cu mai bine de trei luni. 

Judecătoarea Nicoleta-Elena Buhă de la Tribunalul București a dispus luni, 29 ianuarie 2024, ca edilul general să plătească o amendă de 20 la sută din salariul minim brut pe economie de lei pentru fiecare zi în care întârzie să emită autorizație de construire pentru extinderea Centrului Oncologic Sanador, arată luju. Având în vedere că, de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut este de 3.300 de lei, rezultă că amenda zilnică pe care Nicușor trebuie s-o plătească este de 660 de lei.

La această amendă se adaugă penalități zilnice de 100 de lei, a mai hotărât magistrata TMB.

Foarte important de subliniat este că, spre deosebire de alte amenzi și daune pe care Nicușor Dan le-a încasat în procese de-a lungul timpului, de dată această amendă i-a fost aplicată doar lui, nu în solidar cu primăria pe care o conduce, mai arată sursa citată. De aceea, nu poate achita această amendă din conturile Primăriei Generale, ci trebuie să scoată bani din buzunarul personal.

Minuta deciziei: ”Admite în parte cererea de chemare în judecată. Dispune aplicarea unei amenzi de 20% din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, în sarcina pârâtului Primarul General al Municipiului București.

Acordă reclamantei penalități în cuantum de 100 lei stabilite pe zi de întârziere, până la executarea obligației prevăzute în sentința civilă nr. 5936 din 14.11.2022 pronunțată de Tribunalul București în dosar nr. 19018/3/2022, definitivă prin decizia nr. 2154 din 11.10.2023 pronunțată de Curtea de Apel București, pentru un termen de 3 luni, socotit de la data comunicării hotărârii privind stabilirea amenzii.

Ia act că părțile vor solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul București - Secția a II-a de contencios administrativ și fiscal. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefă instanței, astăzi, 29.01.2024”.

Citește și: EXCLUSIV  Cu toată armata de juriști în spate, Nicușor Dan a pierdut definitiv în fața Sanador, dar tace mâlc: Centrul oncologic încă-i așteaptă semnătura. Și DCNews răspunsul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel