Data publicării:

Centrele de migranți în afara UE, departe de o ”soluție reală”, afirmă Olaf Scholz

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Europenii caută soluții de limitare a migranților în UE, iar una dintre variante este aceea de a înființa centre de migranți în afara blocului comunitar.

Citește și: Oficialii europeni, porniți pe migranți. După ce le-au închis frontierele, acum vor să-i trimită cât mai departe. Ultima găselniță din Olanda

Olaf Scholz, cancelarul german, a declarat joi că centrele de migranți din afara UE, precum cel pe care Italia l-a convenit cu Albania, ”nu sunt soluția reală pentru o țară atât de mare ca Germania”, informează EFE.

”Este clar că atunci când te uiți la cifre, concepte care reprezintă câteva mici picături nu sunt adevărata soluție pentru o țară atât de mare ca Germania”, a asigurat Scholz, în declarații către presă, la sosirea sa la summitul Consiliului European care începe joi la Bruxelles și în care problema migrației va acapara o mare parte a discuțiilor.

Cancelarul german a subliniat că ”anul trecut au sosit peste 300.000 de imigranți ilegali în Germania” și împiedicarea ”sosirii a aproximativ 2.000 de persoane este foarte puțin”.

Olaf Scholz a spus că Germania, care a instituit controale la frontierele sale interne,”a înregistrat o reducere cu aproape 50% a cererilor de azil în ultimele luni, față de anul precedent” și le-a cerut partenerilor săi europeni să pună în aplicare Pactul privind migrația și azilul pe care l-au adoptat în luna mai.

Numărul migranților returnați trebuie crescut

Scholz a mai spus că trebuie crescut numărul returnărilor imigranților în țări terțe, iar în acest sens a subliniat că Germania a organizat deja transporturi în Afganistan, unde vor trimite mai mulți migranți în viitor.

Cancelarul german a mai apărat necesitatea de a se permite sosirea imigranților legali pentru a contribui la creșterea economică, precum și de a garanta ”protecția celor care au nevoie de ea”.

Dezbaterea despre migrație a devenit un subiect pe agenda summitului odată cu propunerea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a îndemnat liderii statelor membre să se gândească la ”formule inovatoare”, precum centrele de identificare și reținere a migranților ilegali în țări terțe, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel