Celebrul rapper P. Diddy, arestat la New York. Ce acuzații i se aduc
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Foto: Reckless Dream Photography
Foto: Reckless Dream Photography
Nouă plângeri au fost depuse pe numele lui P. Diddy, rapperul care a fost arestat seara trecută, în New York.

Citește și: Rapperul P. Diddy îi plătește 5.000 de dolari pe zi lui Sting pentru un fragment împrumutat dintr-un cântec celebru / Video

Celebrul rapper american Sean ”Diddy” Combs a fost arestat luni seară de Poliția din Manhattan, a anunțat justiția federală din Statele Unite, după depunerea mai multor plângeri împotriva artistului, în special pentru agresiune sexuală, informează AFP.

”Mai devreme în cursul serii de luni, agenții federali l-au arestat pe Sean Combs, pe baza unei acuzații” a procurorului federal din Manhattan, a declarat procurorul Damian Williams, precizând că detaliile acuzațiilor urmează să fie dezvăluite marți dimineață.

Avocatul lui P. Diddy, Marc Agnifilo, a explicat într-un comunicat că rapperul se afla ”voluntar” în oraș, unde s-a și mutat cu ceva timp în urmă.

El s-a declarat ”dezamăgit de decizia procurorului Statelor Unite de a continua ceea ce noi considerăm a fi o urmărire penală nedreaptă împotriva domnului Combs”.

Celebrul rapper, originar din New York, ”cooperează cu anchetatorii” și ”este nerăbdător să poată să își spele numele la tribunal”, au afirmat consilierii săi.

P. Diddy, în vârstă de 54 de ani, un artist care a adoptat mai multe nume de scenă și a avut performanțe notabile în muzică și în afaceri, este descris de victimele sale prezumtive ca un prădător sexual violent, care folosea alcool și droguri pentru a le supune dorințelor sale.

Rapperul este vizat din luna iulie și de o plângere depusă de o fostă actriță care a jucat în filme pentru adulți, Adria English. Ea l-a acuzat pe Sean Combs că a folosit-o ca pe ”un pion sexual pentru plăcerea și în beneficiul financiar al altor persoane” în timpul unor petreceri organizate în Hamptons, în statul New York, și în Florida, între anii 2004 și 2009.

În total, nouă plângeri au fost depuse împotriva artistului începând din noiembrie 2023.

Citește și: Puff Daddy, acuzat de viol de cântăreața Cassie, fosta sa parteneră. Rapperul reclamă un șantaj 

”De neiertat”


În una dintre plângeri, depusă în noiembrie anul trecut, fosta lui parteneră de viață ”Cassie” Ventura l-a acuzat că a avut ”un comportament violent” și ”deviant” timp de un deceniu.

Într-o înregistrare video publicată în mai 2024 și care data din 2016, P. Diddy a putut fi văzut în timp ce și-a agresat fosta parteneră.

Înregistrarea îl arată pe rapper, purtând doar un prosop în jurul taliei, ajungând-o din urmă într-un coridor al hotelului, apucând-o cu brutalitate și aruncând-o violent la pământ, înainte de a o lovi cu piciorul de mai multe ori.

”Comportamentul meu din acea înregistrare este de neiertat”, a declarat miliardarul într-un videoclip distribuit pe contul său de Instagram.  Cazul a fost soluționat ”pe cale amiabilă” în temeiul unui acord confidențial.

Sean Combs a făcut obiectul unor acuzații de violență încă din anii 1990, deși nicio condamnare majoră nu a fost pronunțată vreodată împotriva sa.

Sub numele de scenă Puff Daddy, P. Diddy, Diddy și altele, el s-a impus ca o personalitate de prim rang a stilului hip-hop de pe coasta de est americană, atât ca interpret, cât și în calitate de producător muzical.

A înființat casa de discuri Bad Boy Records în 1993, care a prefațat ascensiunea sa pe culmile industriei muzicale. A produs discuri ale unor artiști precum Notorious B.I.G., decedat în 1997, și Mary J. Blige. Materialul său discografic ”No Way Out” a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album rap în 1997.

Artistul, care a încercat să își repare reputația în ultimii ani folosind încă un pseudonim, Brother Love, a acumulat o avere substanțială în cele peste trei decenii petrecute în industria muzicală, optând pentru o imagine excesivă, marcată de accesorii strălucitoare, diamante, iahturi și costume de designer.

Lansându-se și în industria băuturilor alcoolice, și-a diversificat portofoliul, cultivând imaginea unui magnat din lumea afacerilor și a unui ”rege al cluburilor de noapte”, la scurt timp după ce debutase în organizarea de evenimente.

Un meci de baschet organizat în scopuri caritabile, cu multe vedete la New York, de a cărui promovare s-a ocupat el însuși, s-a transformat într-o dramă în 1991, cu nouă morți în urma unei busculade.

Evenimentul, organizat la City College din new York, a primit câteva mii de spectatori peste capacitatea sălii. Acuzat că a neglijat atribuțiile care țineau de siguranța publicului, Sean Combs s-a confruntat apoi cu o serie de procese, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel