Data publicării:

Cele zece porunci ale stresului

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
stres
stres

Stresul este prezent în fiecare zi din viaţa noastră. Puţin stres nu strică nimănui, însă prea mult dăunează, spun specialiştii.

Autor: Andreea Vlădan

1.Palpitaţiile: Suprasolicitările profesionale, soneria telefonului,cioncănitul în uşă sunt lucruri normale din viaţa de zi cu zi. Dacă toate acestea produc palpitaţii mari la nivelul inimii este clar că avem de-a face cu stresul negativ şi trebuie să ne facem mai mult timp pentru odihnă şi relaxare.

2.Dereglarea ciclului menstrual: Stresul poate provoca anumite întârzieri ale menstruaţiei sau,din contră, o poate grăbi. Apariţia sângerărilor suplimentare,durerilor şi senzaţiilor supărătoare în zona abdomenului se datorează faptului că organismul este prea stresat. În acest caz, vizita la medic este necesară.

3.Dependenţa de dulciuri: Devenim victima unui cerc vicios – mancăm foarte mult atunci când suntem stresaţi,ceea ce înseamnă automat kilograme în plus şi nervi mulţi. Specialiştii recomandă dietele cât mai sănătoase bazate pe fructe şi legume şi nu înfometarea:’’Mestecatul satisface simţurile!’’,spun ei.

4.Iritaţii ale pielii: Stresul este factorul declanşator al iritaţiilor. Atunci când urmează un eveniment important în viaţa noastră, începem să ne stresăm pentru că vrem să iasă cât mai bine şi astfel solicitarea aceasta psihică se manifestă prin pete roşii sau mancărimi.

5.Lipsa potfei de mâncare:Anumitor persoane, stresul le cauzează pierderea poftei de mâncare.Este o perioadă temporară care va trece după ce se încheie suprasolicitarea psihică. Experţii recomandă acestor persoane să consume multe lichide.

6.Dureri de cap: Stresul este asociat,deseori, cu durerile de cap. Acestea sunt semnale de alarma trase de organismul care nu mai rezistă în faţa solicitărilor şi apar de obicei dimineaţa. Pot fi tratate cu puţină relaxare sau o aspirină,însă dacă durerea durează mai mult de o zi, e bine să consultăm un medic.

7.Dispariţia libidoului: O persoană stresată nu se mai poate gândi la dragoste. Pierderea libidoului are atât efecte fizice, cât şi psihice, iat hormonii sexuali sunt perturbaţi din punctul de vedere al echilibrului.

8.Tulburări digestive: Adesea,apar spasme şi tulburări la nivelul tubului digestiv. Stresul foarte puternic poate afecta buna fucţionare a tractului digestiv. De aceea, specialiştii recomandă să mancăm fără grabă,să mestecăm fiecare bucată în parte. Un aliat bun împotriva acestor tulburări este ceaiul.

9.Transpiraţia: o persoană suprasolicitată şi stresată transpiră mult mai mult decât o persoana fericită. Este o manifestare a sistemului nervos vegetativ şi nu este nevoie de efort fizic foarte mare pentru declanşarea acestui fenomen.

10.Insomnie:Deşi suntem foarte obosiţi,atunci când ne punem în pat şi încercăm să adormim, nu reuşim. Acest lucru se datorează tot stresului şi este un prim semnal de alarmă dat de organismul nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel