Cele mai periculoase șosele din România. Unde trebuie să circulați cu grijă. Șofer: Mor de FRICĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Deși anul pandemiei a redus numărul accidentelor din România, rămân în continuare drumuri pe care mor prea mulți oameni.

Cele mai multe accidente mortale au loc pe drumurile naționale, iar principala cauză este infrastructura proastă, scrie Digi24.ro. Cele mai periculoase șosele se dovedesc a fi DN1, DN2 și DN6, unde, anul trecut, 170 de oameni și-au pierdut viața.

DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum din România.Majoritatea accidentelor mortale s-au produs pe drumurile naționale care traversează localități și care nu sunt dublate de centuri ocolitoare ori autostrăzi. Pe DN2 București - Suceava - Siret, spre exemplu, s-au produs anul trecut 147 de accidente, iar 67 de oameni au murit.

"Principalele cauze sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de trecere a pietonilor și abaterile bicicliștilor.", a declarat Dana Silivestru, subcomisar la Direcția Rutieră.

"Mor de frică, pentru că vine altul cu mașini mai puternice, o să îmi taie calea, o să îmi dea flash-uri din spate, deci o să mă terorizeze. Este foarte agresivă lumea.", a povestit un șofer, despre experiența sa pe drumurile din România.

Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Național 6, București - Craiova - Timișoara. În 2020 acolo s-au produs 110 accidente grave, iar 49 de oameni au pierit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel