Cele mai comune greșeli pe care le faci când încerci să pierzi în greutate
Există unele greșeli pe care le facem atunci când începem o dietă și care ne duc inevitabil la eșec sau la experimentarea temutului efect yo-yo.
Când dorim să pierdem în greutate, uneori, este posibil să comitem unele greșeli foarte comune, pe care este important să le revizuim.
Mănânci mult mai puțin
"Atunci când vine vorba de a mânca mai puțin, acest lucru nu este niciodată soluția," susține cu tărie Nerea Roussel, dieteticiană și nutriționistă în cadrul Serviciului de Nutriție al Policlincii Gipuzkoa și a Spitalului de Zi Quirónsalud Donostia. Asta poate duce doar la senzația de foame și la tentația de a face o orgie alimentară într-un moment dat.
În plus, așa cum explică această dieteticiană și nutriționistă, "deoarece este o dietă pe care nu o putem ține pe termen lung, pentru că nimeni nu poate trăi astfel, revenim la obiceiurile noastre și câștigăm înapoi toată greutatea pierdută sau chiar mai mult." Deci, a mânca mai puțin decât ceea ce corpul nostru cere cu adevărat nu este ceva sustenabil. În final, nu facem niciun bine organismului nostru.
Alegi diete miraculoase
Un expert în nutriție nu ar recomanda niciodată o dietă miraculoasă. Prin urmare, una dintre cele mai mari greșeli atunci când încercăm să pierdem în greutate nu este doar să optăm pentru această opțiune, ci și să o căutăm pe internet. Câteva exemple celebre includ:
Dieta cu lămâie: consumul abundent de fructe și legume și băutul a până la 8 pahare de suc de lămâie pe parcursul întregii zile.
Dieta lichidă: constă în consumul exclusiv de lichide (sucuri, supă, ciorbe, ceaiuri, etc.) timp de câteva zile sau o săptămână.
Dieta cu grepfrut: implică includerea grepfrutului în toate mesele, de la micul dejun, prânz și cină.
Dieta Dukan: creșterea consumului de proteine, în timp ce se reduc carbohidrații.
Ce au în comun toate aceste diete? Conform informațiilor furnizate de Ana Alejandra Cordero Vaquero, endocrinolog la Spitalul Quirónsalud Cáceres, "dietele miraculoase" sunt de obicei foarte dezechilibrate din punct de vedere nutrițional, pot afecta sănătatea, nu sunt eficiente și nu pot fi menținute pe termen lung."
Pierzi în greutate prea repede
O altă eroare comună atunci când încercăm să pierdem în greutate este să dorim ca acest proces să se desfășoare rapid. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul dietelor miraculoase care dezechilibrează alimentația, dar și prin a mânca mai puțin. Aceasta are o consecință: efectul yo-yo.
Pierderea rapidă în greutate nu este doar dăunătoare pentru sănătatea noastră, ci, așa cum explică doctorul Daniel Cabo Navarro, specialist în Serviciul de Endocrinologie și Nutriție al Spitalului Quirónsalud Málaga, cu efectul yo-yo "se câștigă mai multă greutate decât cea pierdută. Acest lucru se datorează faptului că cu aceste diete se pierde apa din corp și masa musculară, care efectiv scad în greutate." O consecință negativă.
Nu faci exerciții fizice
În cele din urmă, atunci când ne hotărâm să ținem o dietă pe cont propriu, uităm ceva fundamental: să facem exerciții fizice. Acest lucru "va ajuta la arderea caloriilor și, prin urmare, la pierderea în greutate treptat, menținând masa musculară", după cum indică Felipe del Valle, specialist în nutriție umană la Centrul de Excelență în Tratamentul Obezității al Spitalului Quirónsalud Sagrado Corazón.
Astfel, va fi posibil să avem mai mult succes în procesul de pierdere în greutate, deoarece nu vom simți foame, vom putea mânca variat și vom integra în viața noastră un obicei foarte benefic, care este activitatea sportivă. Doar astfel vom reuși să evităm eșecul în acest proces, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News