Cele 3 lucruri la care trebuie să fii atent atunci când alegi crema de plajă pentru copii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol ce cremă de plajă trebuie să alegem pentru copii.

Dacă mergi la plajă sau la piscină cu familia nu uita să iei cu tine și cremă de protecție. Fii atent însă, în cazul copiilor mai ales este important să urmărești trei reguli atunci când alegi crema de protecție solară.

"Vara este în plină desfășurare și copiii sunt gata să se bucure de zilele însorite petrecute pe plajă sau în curtea din spate. Dar, pe lângă umbrele și pălării de soare, un element esențial pentru sănătatea pielii copiilor în timpul expunerii la soare este crema de protecție solară.

Cum alegem corect crema de plajă pentru copii

Alegerea celei potrivite poate părea copleșitoare, dată fiind gama largă de produse disponibile pe piață. Așadar, ce trebuie să știi când vine vorba despre selectarea celei mai bune creme de plajă pentru cei mici?

1. Factorul de Protecție Solară (SPF). Primul și cel mai important aspect este SPF-ul. Acesta indică capacitatea cremei de a proteja pielea împotriva razelor ultraviolete (UV) B, principala cauză a arsurilor solare. Pentru copii, este recomandat să alegi o cremă cu un SPF minim de 30. SPF-ul mai mare oferă o protecție mai mare, dar nu trebuie să fie singurul factor luat în considerare.

2. Protecție împotriva razelor UVA. În timp ce SPF-ul se referă la protecția împotriva razelor UVB, este important să nu ignorăm și efectele dăunătoare ale razelor UVA. Acestea sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematură a pielii și pot contribui la dezvoltarea cancerului de piele. Alegeți o cremă care oferă protecție împotriva ambelor tipuri de raze, căutând mențiuni precum "spectru larg" sau "protecție UVA/UVB".

3. Ingrediente sigure și delicate pentru pielea sensibilă a copiilor. Pielea copiilor este delicată și sensibilă, așa că este important să eviți produsele care conțin substanțe chimice agresive. În loc de asta, optează pentru creme de plajă care conțin ingrediente naturale și organice, cum ar fi oxidul de zinc sau dioxidul de titan", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a InfoCons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel