Cel puțin 219 persoane au fost arestate în operaţiunea "Lanţul global", implicând 39 de ţări, inclusiv România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
O amplă operaţiune internaţională, desfășurată în 39 de țări, contra traficului de persoane a dus la destructurarea unor reţele de mare risc implicate în exploatare sexuală, criminalitate şi cerşetorie forţată.

Interpol a anunțat luni faptul că cel puţin 219 oameni au fost arestați, transmite France Presse. În timpul operaţiunii, denumită "Lanţul global", au fost identificate 1.374 de victime potenţiale, dintre care 153 de copii, a notat într-un comunicat Interpol, cu sediul la Lyon (sud-estul Franţei).

Operaţiunea a avut loc între 3 şi 9 iunie. A fost condusă de Austria şi coordonată de România, Europol, Frontex şi Interpol. Ea a permis, în special, autorităţilor ungare să aresteze un cuplu suspectat că 'şi-a exploatat sexual şase dintre copii şi i-a obligat să cerşească pe străzi'.

Autorităţile vietnameze din Laos au arestat un suspect ce a ademenit 14 vietnamezi. Le-a promis locuri de muncă bine plătite înainte de a îi forţa să creeze conturi online frauduloase cu scopul de a face escrocherii financiare.

De ce este extrem de dificil să depistezi aceste infracţiuni

Victimelor le-au fost confiscate documentele. Mai mult, au fost forţate să lucreze între 12 şi 14 ore pe zi. Interpol spune faptul că în urma acestei operaţiuni au fost lansate 276 de noi anchete şi au fost identificaţi 362 de suspecţi.

"Este extrem de dificil să depistezi aceste infracţiuni din cauza absenţei frecvente a martorilor, ceea ce înseamnă că un număr mare de cazuri nu sunt raportate", a zis Lars Gerdes, director executiv adjunct responsabil de operaţiuni la Frontex. "Acesta este motivul pentru care cooperarea noastră internaţională este atât de importantă", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel