Cel mai scurt test de inteligenţă are doar 3 întrebări. La câte răspunzi corect?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Olya Kobruseva, de la Pexels
Fotografie creată de Olya Kobruseva, de la Pexels
Un profesor de la MIT a realizat cel mai scurt test de inteligenţă. Acesta are doar trei întrebări, însă doar una din cinci persoane răspunde de obicei corect la toate 3. 

Iată întrebările: 

1. O bâtă de baseball și o minge costă în total 1,10 dolari. Bâta de baseball costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă pentru cinci mașini sunt necesare cinci minute pentru a crea cinci obiecte, cât timp ar dura ca 100 de mașini să facă 100 de obiecte?

3.Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceştia acoperă jumătate din lac?

Răspunsul intuitiv la prima întrebare, "impulsiv şi greşit"

După cum a remarcat prof. Shane Frederick, cel care a făcut testul, răspunsul intuitiv la prima întrebare este „impulsiv” și greșit.

"Oricine se gândește la asta chiar și pentru un moment ar recunoaște că diferența dintre 1 dolar și 10 cenți este de doar 90 de cenți, nu 1 dolar, așa cum prevede problema. În acest caz, detectarea acestei erori echivalează cu rezolvarea problemei, deoarece aproape toți cei care nu răspund "10 cenți” dau, de fapt, răspunsul corect”, mai spune profesorul Shane Frederick, conform Mirror.

Iată răspunsurile corecte: 

1. 5 cenţi

2. 5 minute 

3. 47 zile 

Cinci întrebări, test rapid 

1. Participi la o întrecere şi îl depăşeşti pe cel de pe poziţia a doua. Pe ce poziţie ai reuşit să treci?

2. Ai o balanţă şi 9 cutii, 8 de greutăţi egale şi una mai grea. Din câte încercări poţi găsi cutia mai grea? 

3. Pot verişorii tăi să aibă o mătuşă comună pe care tu nu o ai? Cum? (ne referim la verişori cu mame diferite)

4. Cineva prăjeşte gogoşi într-o tigaie în care nu încap decât două bucăţi în acelaşi timp. După ce prăjeşte o gogoaşă pe una din părţi, o întoarce pe cealaltă parte. Prăjirea pe fiecare parte durează 30 secunde. Pot fi prăjite trei gogoşi în 90 de secunde?

5. Un bărbat şi fiul său biologic au fost implicaţi într-un accident de maşină. Bărbatul a murit în drum spre spital, însă copilul a fost dus în grabă în sala de operaţii. Odată ajuns acolo, medicul chirurg a zis „Acesta este fiul meu biologic!” Poate fi adevărat? De ce?

VEZI RĂSPUNSURILE AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel