Cel mai scump jucător din lume joacă la Real Madrid (CIES)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Cel mai scump jucător din lume joacă la Real Madrid (CIES) / Foto: Pexels.com
Cel mai scump jucător din lume joacă la Real Madrid (CIES) / Foto: Pexels.com
Brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 166,4 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES). 

CIES a prezentat miercuri lista semestrială a celor 100 de jucători din cele cinci mari campionate ale Europei (big-5) cu cele mai mari valori de transfer, estimate pe baza unui algoritm.

Vinicius Junior, urmat de Phil Foden și Erling Haaland

Vinicius Junior (166,4 milioane de euro) este urmat de englezul Phil Foden, de la Manchester City (152,6 milioane de euro), şi de norvegianul Erling Haaland de la Borussia Dortmund (142,5 milioane de euro).

Aceste sume nu iau în calcul eventualele clauze de reziliere din contractele jucătorilor. Pe posturi, valorile cele mai ridicate au fost măsurate pentru italianul Gianluigi Donnarumma (PSG) în cazul portarilor, portughezul Ruben Dias (Manchester City) pentru fundaşii centrali, canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen) pentru fundaşii laterali, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund) pentru mijlocaşii defensivi, germanul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) pentru mijlocaşii ofensivi şi Vinicius Junior pentru atacanţi.

Francezul Kylian Mbappe (PSG) are valoarea cea mai ridicată pentru jucătorii al căror contract expiră în luna iunie. Valorile au fost calculate folosind abordarea econometrică dezvoltată de CIES, conform Agerpres.

Cel mai scump jucător din istoria Realului, Eden Hazard, ar putea reveni la Lille, în Ligue 1

Eden Hazard ar putea să se întoarcă în Franța la finalul sezonului actual. Mijlocaşul Eden Hazard, care nu are nici pe departe randamentul scontat la Real Madrid, ar putea reveni la finalul sezonului la echipa franceză Lille, de unde s-a lansat în fotbalul mare, scrie ziarul spaniol Marca, citat de cotidianul belgian Le Soir.

Hazard, care va împlini 31 de ani pe 7 ianuarie, a avut nenumărate accidentări de când a venit la Real de la Chelsea, în vara anului 2019, şi este umbra jucătorului care impresiona la naţionala Belgiei sau la gruparea de pe Stamford Bridge, transmite Agerpres.

Nu este prima oară când se vorbește de revenirea în Hexagon



Nu este prima dată când presa franceză vorbeşte de revenirea "diavolului roşu" în Franţa, însă de data aceasta lucrurile par diferite. Marca nu menţionează un transfer sau un împrumut. Potrivit ziarului, Hazard ar ajunge la Lille cu Jonathan David, una din principalele arme ofensive ale campioanei en titre din Ligue 1. Profilul lui David ar fi pe placul şefilor lui Real. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel