Cel mai IEFTIN TORT. Rețeta FĂRĂ COACERE. Este o bunătate!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Dacă vrei să-i faci o surpriză cuiva drag, dar nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie și nu ești prieten cu cuptorul, poți apela la această rețetă de tort fără coacere. Este cel mai ieftin și delicios!

Ingrediente

- 600 g de biscuiți

- 2-3 banane

Pentru cremă:

- 1 litru de suc de portocale (sau suc/compot de alte fructe)

-  un pahar de zahăr

- 8 linguri cu vârf de griș

Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

Pentru glazură:

- 2 linguri de pudră de cacao

- 2 linguri de zahăr

- 3 linguri de lapte

- 50 g de unt

Vezi și: LANGOȘI ungurești cu MUJDEI și SMÂNTÂNĂ. Încearcă REȚETA originală. Este cea mai bună!

Cum se prepară

Pregătiți crema: turnați sucul de portocale într-o cratiță. Adăugați zahărul și grișul. Amestecați bine cu telul. Lăsați compoziția rezultată să se „odihnească” timp de 30 minute, potrivit retete-usoare.eu.

Fierbeți terciul pe foc moderat, până se va îngroșa și vor apărea primele bule de clocotire pe suprafața lui, amestecând continuu cu telul. Lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei, după care dați-l la frigider pentru 2 ore. Drept rezultat, el se va îngroșa încă mai mult. Bateți terciul rece până va deveni fin, albicios și pufos, mărind treptat viteza mixerului de la mică la mare. Tăiați bananele sub formă de rondele subțiri.

Asamblați tortul: tapetați forma cu folie alimentară. Răspândiți un strat gros de cremă pe fundul ei. Așezați un strat de biscuiți pe primul strat de cremă, după care acoperiți-i cu un strat generos de cremă și un strat de banane. Continuați să alternați straturile de biscuiți, cremă și banane până veți termina toate ingredientele.

Vezi și: Cum faci Caffe Americano, acasă. Rețeta pentru cea mai bună cafea americană

Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de biscuiți. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore, ca să se pătrundă. După aceasta, răsturnați-l pe un platou sau pe un tocător și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.

Pregătiți glazura: puneți pudra de cacao, zahărul, untul și laptele într-o crăticioară. Amestecând continuu, fierbeți compoziția rezultată pe foc mic, până va deveni omogenă și se va îngroșa. Acest proces durează 5-7 minute.

Transferați glazura caldă într-un poș și aplicați-o pe suprafața tortului. Porționați și serviți.

Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel