Cel mai eficient truc pentru curățarea ferestrelor fără urme: adaugă un ingredient secret în apă și efectul te va surprinde
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai eficient truc pentru curățarea ferestrelor fără urme, adaugă un ingredient secret în apă și efectul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Cel mai eficient truc pentru curățarea ferestrelor fără urme, adaugă un ingredient secret în apă și efectul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Curățarea ferestrelor poate fi o sarcină obositoare. În ciuda numeroaselor eforturi de a le reda strălucirea, r ezultatul este adesea descurajator.

Din fericire, cu această rețetă simplă vei putea avea ferestre strălucitoare și curate. Petele sau urmele de ploaia de pe ferestre sunt o problemă destul de comună. Iar întreținerea meticuloasă necesită timp și utilizarea unor produse adecvate. Iată o metoda infailibilă pentru a spăla ușor geamurile fără a lăsa urme.

Cultivă acasă lalele într-un ghiveci. Urmează sfaturile grădinarilor cu experiență

Nu există nimic decât o casă luminoasă, cu oglinzi curate și ferestre strălucitoare. Pentru aceasta, este posibil să pregătești un produs de casă în câteva minute. Cu acest produs din bucătărie, curățarea geamurilor nu va mai fi o corvoadă.

Amestecul de apă și oțet alb pentru curățarea geamurilor

Cel mai simplu și mai eficient mod de a obține ferestre strălucitoare este să folosești oțet alb. Pentru asta, umple o sticlă cu pulverizator cu ⅓ de oțet alb, apoi completează soluția cu apă călduță. Pulverizează amestecul pe geamuri și lasă-l să acționeze câteva secunde. Apoi șterge geamul cu ziar. Veri vedea că sticla este curată.

Cu acest remediu, hainele tale vor mirosi bine o lungă perioadă de timp: trebuie doar să-l adaugi în mașina de spălat

Pentru un rezultat impecabil, trece cu o cârpă din microfibră peste marginile ferestrei. Oțetul va avea un efect imediat de degresare asupra geamurilor. Acest truc simplu și eficient funcționează și cu alte suprafețe de sticlă din casă, cum ar fi oglinzile. Poate fi util in anumite spatii precum baia sau toaleta.

 

Alte sfaturi practice pentru curățarea geamurilor fără urme

Există multe alte rețete pe care le poți pregăti pentru a face un detergent natural pentru geamuri și pentru a îndepărta toate urmele încăpățânate. Majoritatea se bazează pe ingrediente 100% naturale și economice.  

Curăță geamurile cu suc de lămâie. Lămâia este cunoscută pentru proprietățile sale de curățare, albire, detartrare și degresare. Acest fruct citric poate fi folosit în treburile casnice, cum ar fi curățarea ferestrelor și a altor suprafețe  din casă. Doar amestecă într-un recipient sucul de la o lămâie proaspătă și apă fierbinte. Apoi înmoaie  o minge de ziar în această soluție și curăță tot geamul. Nu este nevoie să clătești geamurile, deoarece acest detergent natural și ecologic le va reda strălucirea dorită.

Cultivă acasă lalele într-un ghiveci. Urmează sfaturile grădinarilor cu experiență

Pregătește o infuzie de ceai negru pentru a curăța geamurile. Ceaiul negru poate avea, de asemenea, un efect imediat asupra petelor persistente de pe ferestre. Se recomanda folosirea pe zonele murdare fără a atinge rama ferestrelor care își poate schimba culoarea. Pentru a face acest lucru, prepară niște ceai negru sub formă de infuzie, apoi înmoaie în acest amestec o cârpă curată cu care vei șterge sticla. La final, tot ce trebuie să faci este să ștergi întreaga suprafață a sticlei cu o altă cârpă moale, curată și uscată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel