Data actualizării:
Data publicării:

Cel mai dificil front pentru Israel. Chirieac: Rezultă că Israel este agresorul, nu Hamas, nu Hezbollah. Se întinde ca fulgerul treaba asta

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
O persoană cu dublă cetăţenie, româno-israeliană, ar fi ţinută ostatică de Hamas. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect, dar a spus şi unde va fi cel mai dificil front pentru Israel.

CITEŞTE ŞI Un român cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, printre ostaticii luaţi de Hamas - surse Antena 3 CNN

"Sunt mulţi cetăţeni israelieni care au cerut, fiindcă au tot dreptul, cetăţenia românească. Paşaportul românesc îţi oferă posibilitatea să circuli prin Europa fără viză. Mulţi vin la anumite intervale de timp aici ca să îşi vadă rădăcinile, locurile de unde au plecat bunicii lor, să viziteze sinagogile, cimitirele evreieşti, sunt multe lucruri care ne apropie. 

România nu are ce să facă mai mult decât ceea ce face Israelul pentru eliberarea ostaticilor. E clar, e evident, înţeleg că şi cele două israelo-americance au fost eliberate în urma unor negocieri complexe Hamas-Qatar-SUA. Trebuiau să fie eliberaţi 60 de ostatici, dar au fost eliberaţi doar 2. Hamas va trage la maximum de aceşti ostatici. Vor şantaja, vor face tot ceea ce cu gândul nu gândeşti, ca să ţină de această resursă. Asta sunt pentru ei ostaticii, o resursă, pe care o folosesc în interesul lor. 

În privinţa faptului că Hezbollah face conferinţe de presă, şi că Hamas face conferinţe de presă, vorbim de nişte organizaţii care au pretenţia că sunt reprezentanţii de drept ai poporului palestinian. Toată lumea îi lasă să facă conferinţe de presă, dar ce să faci, să pui tunul pe ei? Hezbollah trage din Liban şi chiar şi din Siria asupra Israelului. 

În privinţa Hamas, preşedintele Hamas este în Qatar, un emirat apropiat de Occident, la fel ca Arabia Saudită, care se poziţionează ca o putere economică şi politică globală. 

Israelul trebuie să facă faţă şi în sud, şi în nord, pentru că Hezbollah va ataca în continuare. Frontul cel mai dificil pentru Israel, însă, va fi în studiourile de televiziune, pe reţelele de socializare, în media online, unde Israelul este atacat cumplit, în dispreţ total faţă de adevăr. Rezultă că Israel este agresorul, nu Hamas, nu Hezbollah. E foarte important. Se întinde ca fulgerul asta. Şi am mai văzut-o o dată, cu vaccinul în pandemie", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel