Cel mai bun îngrășământ pentru roșii: costă câțiva lei, dar rezultatul este impresionant
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai bun îngrășământ pentru roșii: costă câțiva lei, dar rezultatul este impresionant. Sursa foto: freepik.com
Cel mai bun îngrășământ pentru roșii: costă câțiva lei, dar rezultatul este impresionant. Sursa foto: freepik.com
Plantarea și îngrijirea roșiilor sunt activități dificile pentru mulți grădinari începători. Dar puțini știu că pot hrăni roșiile cu ajutorul unor produse din cămară.

De exemplu, îngrășământul pentru roșii făcut din fulgi de ovăz oferă rezultate excelente. Îngrășământul din fulgi de ovăz are o serie de avantaje, ceea ce vă permite să îl utilizați în mod activ pentru diferite tipuri de legume. Deși fermierii susțin că fulgii de ovăz sunt cel mai potrivit pentru vinete, ardei și roșii.

Crinii vor înflori luxuriant: 3 reguli pe care grădinarii amatori le uită

Fulgii de ovăz conțin o mulțime de vitamine și oligoelemente, care nu doar că pot adăuga beneficii dietei, ci pot ajuta roșiile să crească și să producă o recoltă bună. De exemplu, magneziul din fulgii de ovăz va ajuta la dezvoltarea și întărirea activă a sistemului radicular. Fosforul, care face parte din fulgii de ovăz, va fi folosit în timpul înfloririi roșiilor. Ei bine, calciul garantează formarea de lăstari puternici și stabili.

Cum se îngrijesc roșiile în iunie: cinci sfaturi pentru o recoltă bună

Fertilizarea cu fulgi de ovăz va creste rezistenta plantelor la intemperii. În plus, adăugarea acestei cereale în sol crește numărul de râme, care afânează solul, ceea ce permite aerului să aerisească mai bine interiorul solului. De asemenea, acest îngrășământ are un efect pozitiv asupra recoltei, deoarece protejează plantele de ciuperci și putregai.

 

Rețeta îngrășământului din fulgi de ovăz

Cel mai bine este ca roșiile să fie hrănite cu îngrășământ sub formă de lapte de ovăz. Pentru a-l pregăti, măcinați într-un blender 3 linguri ode fulgi ovăz. Peste fulgi se toarnă 1 litru de apă și se lasă la infuzat 2 ore, amestecând din când în când. După aceea, filtrați infuzia și diluați-o cu apă în proporție egală. Rădăcinile trebuie udate cu soluția finită o dată la două zile.

Cu ce să hrănești usturoiul, astfel încât să nu se usuce și să crească cât pumnul

De asemenea, puteți pregăti o hrănire mai intensivă, care ar trebui folosită mai rar. Pentru a face acest lucru, turnați 10 litri de apă caldă peste 0,5 kg de fulgi de ovăz zdrobiți. Lasă amestecul să se infuzeze  5 zile. Roșiile trebuie udate cu această soluție o dată la 2 săptămâni. Aproximativ 500 ml de îngrășământ de ovăz trebuie turnați sub fiecare plantă.

Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente

Apropo, fulgii de ovăz pot fi folosiți șu uscați. Pentru a face acest lucru, trebuie să presărați fulgii de ovăz zdrobiți pe pământ în jurul tufelor de roșii. După aceea, ar trebui să greblați ușor aceste zone pentru a amesteca solul cu fulgii de ovăz. Și nu uitați să udați plantele. Deja în câteva săptămâni după aplicarea oricărui îngrășământ din fulgi de ovăz, vei vedea rezultatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel