Cecilia Radu, director general Novo Nordisk, noul președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, este noul Președinte al ARPIM, ales după ce actualul Comitet Director, condus de Alina Culcea, Director General Amgen România, și-a încheiat mandatul. Potrivit statutului Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, ARPMI,  acesta nu putea candida pentru un nou mandat.

Alina Culcea, Director General Amgen România, își încheie, deci, un mandat de trei ani la conducerea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), având în total o perioadă de șaseani de activitate continuă în Comitetul Director.

Un nou Comitet Director format din 7 membri, sub conducerea noului președinte Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, a fost ales de Adunarea Generală ARPIM. Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv, iar numărul companiilor membre ARPIM a crescut la 28, prin intrarea în Asociație a Gilead Sciences.

Proiecte relevante în  mandatul Alinei Culcea

 “Sunt mândră și onorată de acești ani în care am reușit, împreună cu echipa ARPIM, să consolidăm parteneriatele strategice cu factorii de decizie, cu Asociațiile de Pacienți, cu alte asociații ale industriei, cu mass-media, pentru a promova împreună soluții în beneficiul pacienților români. În acești trei ani, ARPIM a contribuit la proiecte relevante precum Planul Național de Combatere a Cancerului, un cadru mai bun de prevenție în Diabet, rambursarea vaccinurilor, un acces mai bun al pacienților la medicamente de ultimă generație și a lansat Pactul pentru Inovație în Sănătate, un proiect strategic care are potențialul de a redefini aspecte importante ale Sistemului de Sănătate. Mulțumesc tuturor pentru colaborare și urez succes noului Comitet Director în misiunea frumoasă pe care și-a asumat-o pe mai departe”, a declarat Alina Culcea, fost Președinte ARPIM.

“ARPIM este o asociație ce pune în centrul activității sale pacienții din România, nevoile acestora precum și asigurarea accesului lor la medicamente de ultimă generație și la servicii medicale performante. De aceea, sunt încântată să preiau președinția asociației și să contribui, pe mai departe - împreună cu noul Comitet Director și toți membrii - la îndeplinirea obiectivelor noastre. ARPIM va continua să fie partenerul de încredere al autorităților și comunității medicale pentru a găsi împreună soluții la provocările cu care ne confruntăm ca societate, a genera progres și a dezvolta un sistem de sănătate performant în România. Mulțumiri sincere Comitetului Director ce tocmai își incheie mandatul pentru leadership-ul arătat și realizările din acești ani intenși și complicați!”, a declarat Cecilia Radu, noul Președinte ARPIM.

Trei ani provocatori, în contextul pandemiei și a crizei din Ucraina

“Aș dori să mulțumesc Comitetului Director care tocmai și-a încheiat mandatul și în mod special Alinei Culcea pentru implicare și pentru dedicare. Au fost trei ani provocatori din cauza contextului dificil (pandemie, criza din Ucraina), dar care au adus progrese majore pentru industria farmaceutică inovatoare, prin crearea unui cadru mai sustenabil și predictibil și prin recunoașterea rolului de partener strategic al acestui sector farmaceutic. Am convingerea că Noul Comitet Director, din componența căruia se regăsesc și membri din fostul Comitet Director, va continua evoluțiile pozitive și va deschide noi proiecte cu impact semnificativ pentru pacienții din România, pentru sistemul de sănătate și pentru sectorul farmaceutic”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Cecilia Radu, Director General Novo Nordisk România, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, după care a activat în industria farmaceutică, parcurgând toate treptele profesionale, de la reprezentant medical la poziții de management, atât în companii farmaceutice producătoare de medicamente inovative, cât și de medicamente generice. Din iulie 2020 și până în prezent, Cecilia Radu a fost Vice-Președinte ARPIM, fiind activ implicată în activitățile asociației.

Alături de Cecilia Radu, în Comitetul Director ARPIM au fost aleși și  doi Vice-Președinți -  Iulia Ionescu (Country Lead Sanofi România), Florentina Pancescu (Country Lead UCB România). Noul Comitet Director este completat de patru membri: Michel Eschenbrenner (Director General Servier România), Adriana Stara (Director General AbbVie România), Jan Hendrik Sitz (Director General Boehringer Ingelheim România), Marcelo Rainer (Director General Novartis România). Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de Director Executiv.

Totodată, în cadrul întâlnii Adunării Generale a fost votată și intrarea în ARPIM a unui nou membru, Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană specializată în tratamente pentru infecţia HIV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel