Ceaiul de turmeric ameliorează durerea și inflamația. Află cum trebuie să-l prepari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ceaiul de turmeric ameliorează durerea și inflamația. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul de turmeric ameliorează durerea și inflamația. Sursa foto: freepik.com
Cunoscut astăzi pentru numeroasele calități culinare, turmericul a fost folosit de civilizațiile antice pentru a ameliora diferite afecțiuni, inclusiv bolile inflamatorii.

Cultivat pentru prima dată în India, turmericul este consumat, în prezent, în mai multe moduri, dintre care cel mai popular este ceaiul, care are proprietăți antiinflamatorii. 

Antioxidant și antiinflamator prin excelență, turmericul are câteva alte proprietăți care îl fac un condiment de neînlocuit.

Beneficiile vitaminei E. Ce se întâmplă dacă ai un deficit în organism?

Îți spunem cum poți să prepari un ceai delicios de turmeric, care are multe beneficii pentru sănătate, deoarece ameliorează durerea și inflamația.

Prepararea ceaiului de turmeric, pas cu pas

Ceaiul  poate fi preparat într-o varietate de moduri: fie din pudră de turmeric, fie din turmeric dat prin răzătoare sau din turmeric uscat.

Ingrediente:

4 căni de apă,

1 linguriță pudră de turmeric,

sucul unul jumătăți de lămâi,

½ linguriță de miere pură,

un praf de piper negru.

Fierbe apa într-un recipient, apoi adaugă o linguriță de turmeric (măcinat, ras sau pudră). Se lasă la macerat câteva minute, apoi băutura se strecoară și se lasă să se răcească  5 minute.

Șterge ridurile de pe față și semnele de îmbătrânire cu ulei de măceș

Când ceaiul este călduț, adaugă miere și suc de lămâie pentru a păstra mai bine beneficiile acestor două ingrediente. Mierea va înmuia gustul ceaiului. În plus, te vei bucura de proprietățile antioxidante ale lămâii. Pe de altă parte, ardeiul negru va promova absorbția curcuminei, dând ceaiului o aromă picantă.

Beneficiile ceaiului de turmeric

Ameliorează durerile de artrită. Pentru persoanele cu osteoartrită, ceaiul de turmeric contribuie la tratarea inflamației și a umflăturilor. Simptomele afecțiunii se vor reduce. În plus, curcumina, compusul chimic al turmericului, este foarte eficientă în ameliorarea durerii pacienților care suferă de  artrită reumatoidă.

Pune pastă de dinți pe unghii: trucul japonez care face minuni

Previne și ameliorează inflamația. Tratamentul inflamației se face adesea prin medicamente antiinflamatoare, care au consecințe asupra sănătății în general, prin afectarea stomacului. Drept urmare, turmericul rămâne o alternativă sigură,  prin faptul că are o activitate antiinflamatoare, mai ales, în cazul bolilor cronice, cauzate de stresul oxidativ, care implică un atac asupra celulelor de către radicalii liberi.

Întărește sistemul imunitar. Indiferent dacă au sau nu tulburări imunitare, toate persoanele pot  beneficia de turmeric, datorită capacității sale de a stimula sistemul defensiv.

Opt motive pentru care ar trebui să bei suc de mere: beneficiile băuturii pentru sănătate și bunăstare

Scade nivelul de colesterol. Eficacitatea turmericului este dovedită prin capacitatea sa de a reduce riscul bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Mai mult, o cantitate mică de curcumină este corelată cu o reducere a nivelului de colesterol.

Deși beneficiile turmericului sunt considerabile, acesta nu este recomandat persoanelor care suferă de boli hepatice, calculi biliari sau care plănuiesc o intervenție chirurgicală, din cauza efectului său de subțiere a sângelui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel