Ceai de fructe. Rezultatele uimitoare ale unui nou studiu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ceaiuri
Ceaiuri
Ceaiurile de fructe pot afecta dinții, aceasta fiind constatarea unui nou studiu.

O cercetare scoate la iveală faptul că ceaiurile de fructe au un efect nociv asupra dinților. Dacă bei frecvent ceaiuri din fructe și consumi gustări sărate, acizii puternici din acestea favorizează apariția cariilor, se arată într-un studiu publicat în British Dental Journal și citat de independent.co.uk.

Persoanele care consumă de două ori pe zi băuturi acide (ceaiuri fierbinți de fructe, sucuri acidulate, apă cu lămâie) sunt de 11 ori mai predispuse riscului de a face carii.  

Un alt lucru esențial pe care l-au semnalat oamenii de știință este tocmai faptul că nu contează doar ceea ce mănânci și bei, ci frecvența cu care aceste alimente acide intră în contact cu dinții tăi. Astfel, obiceiurile de a avea gustări dese este considerat ca fiind extrem de periculos pentru sănătatea danturii.

[citeste si]

"Este binecunoscut faptul că o dietă acidă accelerează eroziunea smalțului dentar, însă studiul nostru arată ce impact are modul în care consumăm aceste alimente acide. Pentru că eroziunea smalțului dentar este foarte frecvent întâlnită este vital să prevenim acest lucru. Și putem face asta doar cunoscând alimentele care fac rău. Reducând din dieta noastră consumul de alimente acide poate să întârzie eroziunea dentară și să protejeze dantura", explică Dr. Saoirse O'Toole, coordonatorul studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel