Cea mai spectaculoasă mască pentru ten, direct din natură. Cum să profiți la maximum de beneficiile din struguri, aflăm de la Mirela Vescan și Thea Haimovitz / video
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
struguri
struguri
Strugurii reprezintă poate fructul cel mai gustos al toamnei. Dar știți ce minuni fac pentru ten? Aflăm împreună de la Mirela Vescan și Thea Haimovitz, în cadrul emisiunii Mi-Th influencer, de pe DC News și Spectacola.

Trăim într-o țară cu o climă temperat-continentală, cu patru anotimpuri, iar toamna este superbă, cu tot ceea ce ne oferă, de la o desfătarea estetică a ochilor datorată paletei incredibile de culori până la un răsfăț al gustului și al mirosului, este o plăcere să te plimbi printr-o livadă toamna și mai este o plăcere se mergi la piață. Fructele și legumele pe care le culegem toamna sunt bune, frumoase, colorate și sănătoase, pline de ingrediente active, majoritatea foarte bune pentru ten, pentru piele. Și foarte important este faptul că toate aceste fructe sunt accesibile ca preț.

Există în magazine foarte multe produse cosmetice care conțin ingrediente extrase din struguri. Trebuie însă să recunoaștem că nimic nu se compară cu fructul în sine mai ales că în țara noastră strugurii există într-o mare varietate.

Totul este miraculos atunci când vine vorba despre despre struguri!


Strugurii conțin vitaminele grupuri B: B1, B3, B3, B5, B6, B9. Mai adăugăm și vitaminele C, D, K, E, F, plus un mare conținut de zahăr natural. Și dacă un consum intern mai mare de struguri îngrașă, altfel stau lucrurile când vine vine vorba de consumul extern. 


Pulpa bobului de strugure este ușor de încorporat în măști cosmetice și are proprietăți de hidratare, calmare, catifelare și albire a tenului. În plus, este antioxidantă, reconfortantă, antirid și energizantă.


Sâmburii de strugure se pot măcina fin și devin un foarte bun exfoliant mecanic pentru piele. Din sâmburii de strugure se extrage unul dintre cele mai antirid uleiuri din câte există și are și o aromă foarte plăcută. Sâmburii de strugure conțin Resveratrolul, quercitină și pterostilben, sunt ingrediente active, puternic antioxidante.


Pielea bobului de strugure este foarte bună pentru a se masa tenul, efectul este extraordinar, pielea devine vizibil mai netedă, mai strălucitoare. În pielea bobului de strugure avem calciu, magneziu, cupru, zinc, fier și coenzima Q10. 


Curiozități: în unele zone din țara noastră se colectează seva viței de vie, atunci când se tunde (copilește) via. Această sevă este folosită pentru tratamentul ochilor sensibili.


Cea mai spectaculoasă mască pentru ten este cea în care se pune bobul de strugure integral! Este nevoie de un aparat care să macine foarte bine boabele de strugure astfel încât să semene cu un piure. Acest piure se poate asocia cu argilă, amidon alimentar, polen, drojdie uscată sau praf obținut din castane uscate și pisate foarte, spun Mirela Vescan și Thea Haimovitz.

Mi-Th influencer, cu Mirela Vescan și Thea Haimovitz, este o emisiune destinată tuturor categoriilor de public și reprezintă o sursă calificată de  informații obiective cu următoarele subiecte:

Îngrijire personală

Frumusețe

Machiaj

Sănătate

Analiză/studiu de caz

Dezvoltare personală

Ritualuri de îngrijire

Curiozități

Reportaje

Mai multe detalii vedeți în emisiunea Mi-Th influencer, de pe DC News și Spectacola:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel