Data publicării:

Cea mai rapidă și sățioasă gustare: ai nevoie doar de patru ingrediente

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cea mai rapidă și sățioasă gustare, ai nevoie doar de patru ingrediente. Sursa foto: freepik.com
Cea mai rapidă și sățioasă gustare, ai nevoie doar de patru ingrediente. Sursa foto: freepik.com

Vă prezentăm o rețetă rapidă de turtă din lipii cu șuncă și cașcaval. 

Se prepară foarte repede, din cele mai simple și accesibile ingrediente. Este perfectă pentru micul dejun sau poate fi servită în calitate de gustare. Cu siguranță îi veți surprinde pe cei dragi cu un astfel de deliciu culinar.

 

Ingrediente: 

4 lipii rotunde,

3 ouă,

sare,

piper negru,

100 grame de șuncă sau salam,

120 grame de cașcaval,

1 roșie,

10 grame de unt.

verdeață.

 

 

Prepararea, pas cu pas

 

Într-un bol spargeți ouăle, adăugați sare și piper și bateți bine, folosind un tel sau o furculiță. Ungeți o tigaie cu fundul gros cu unt. Apoi turnați și răspândiți în tigaie 0,5 din amestecul de ouă bătute. Peste câteva secunde acoperiți-l cu 1 lipie rotundă.


Orez grătinat la cuptor: pune toate ingredientele în tavă și cina delicioasă este gata

Tăiați șunca, așezați-o pe suprafața lipiei și presărați-o puțin cașcaval ras. Acoperiți ingredientele cu altă lipie. Acum roșia se tăie rondele. Așezați rondelele de roșii peste lipie și acoperiți-le cu cașcavalul ras.

Brânză tartinabilă, făcută în casă. Are 90 de calorii și este delicioasă. Folosește creativitatea și adaugă condimentele preferate

Acoperiți cu o altă lipie și aranjați șunca pe care o presărați iar cu puțin cașcaval ras. Acoperiți ingredientele cu ultima lipie și răspândiți oul bătut rămas. Gătiți gustarea, acoperită cu capac, la foc mic. Coaceți deliciul pe ambele părți, câte 5 minute.

Așezați turta de lipii pe un platou, presărați-o cu verdeață tocată și tăiați-o porții de mărimea dorită. Poftă bună!

 

Vezi și: 

 

Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase

 

Vreți să pregătiți o cină consistentă, hrănitoare și simplă? Chiftelele de legume sunt perfecte. Chiftele vegetale fără carne, fără ouă și fără făină au doar 55 de calorii.

Ingrediente (pentru aproximativ 8 chiftele):

350 grame de legume coapte,
90 grame de ricotta,
3 linguri fulgi de ovăz măcinați,
sare după gust

Pentru legumele coapte:

1 vânătă, 
1 dovlecel,
1 ardei,
1-2 linguri ulei de măsline,
busuioc,
sare după gust.

 

Modul de preparare  

 

Mai întâi, trebuie să tăiați cubulețe legumele: vânăta, dovlecelul și ardeiul. Se pun în cuptor, cu un strop de ulei de măsline, puțin busuioc și sare. Odată coapte, legumele se lasă să se răcească. 

Odată ce legumele s-au răcit, puneți-le într-un bol și adăugați 3 linguri de fulgi de ovăz și ricotta. Cu mâinile, amestecați până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Asezonați-le cu sare. Pentru a face amestecul potrivit, trebuie să-l frământați câteva minute.

Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent

După ce ați făcut acest lucru, pregătiți o tavă de copt, pe care trebuie să o acoperiți cu hârtie pergament.

Acum începeți sa formați chiftelele, până terminați complet aluatul. Așezați-le în tavă și coaceți chiftelele la 180 de grade, aproximativ 20-30 de minute. Verificați dacă suprafața chiftelelor este rumenă și opriți cuptorul.

Acum puteți aduce acest deliciu la masă. Este posibil să gătiți aceste chifteluțe și în sos, care le va face moi și chiar mai gustoase.

Cu ce poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine

Pentru sos aveți nevoie de:

300 grame sos de roșii,

1 linguriță ulei de măsline,

frunze de busuioc,

sare.

Puneți toate ingredientele la fiert și adăugați apoi chiftelele. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel