Cea mai periculoasă dietă. Cori Grămescu: Nu există ceva mai rău de atât pentru corpul unei femei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a fost invitata Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de pe DC News, DC Medical și Spectacola, unde a vorbit despre cea mai periculoasă și populară dietă din țara noastră, dieta Rina.

„Dieta Rina este cea mai nesănătoasă dietă pe care o poți ține. Nu există ceva mai rău de atât pentru corpul unei femei, mai ales. Și este cea mai populară dietă din România.

Dieta asta de tip disociat este cea mai populară dietă din România pentru că e gratis, în principiu. Toată lumea o ține pentru că nu trebuie să facă sport. Și se minunează că ajung la menopauză cu 20-30 de kilograme în plus și cu analizele de sânge în toate direcțiile”, a precizat Cori Grămescu.

Sănătatea digestivă, de ce anume trebuie să ținem cont

„Pentru sănătatea digestivă sunt câteva componente. Trebuie să avem mâncarea din surse preponderent neprocesate, mâncare integrală, mâncare minim procesată. Nu dacă mâncăm iaurt ambalat să spunem că a fost procesat, totuși nu trebuie să intrăm într-un absolutism alimentar.

Între a alege un parizer și a alege o bucată de carne, alegem carnea. Între a alege chifteluțe de legume congelate și prăjite în ulei, alegem legumele la cuptor, ghiveci de legume.

De asemenea, pentru sănătatea digestivă trebuie să avem un aport corect de fibre din surse diverse. Pentru a asigura acel substrat pentru bacteriile sănătoase din intestinul nostru, se pare că avem nevoie de 20 până la 50 de sortimente diferite de legume și fructe într-o perioadă de timp. În 2-3 săptămâni cam atâtea sortimente de legume și fructe trebuie să mâncăm. Asta ne asigură că bacteriile din intestinul nostru au cu ce să se hrănească și proliferează cele care sunt sănătoase pentru noi. Apoi avem nevoie de proteine pentru că proteinele asigură un ritm de golire optim al tractului digestiv. Din momentul în care noi mâncăm, până în momentul în care mergem la toaletă, avem nevoie de un anumit interval de timp pentru ca toți nutrienții să se poată absorbi pe fiecare segment al tractului nostru digestiv. Dacă nu mâncăm proteine se golește prea repede tractul digestiv și pierdem absorbția”, a mai spus Cori Grămescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

VEZI ȘI: Două tipuri de oameni care vor să slăbească. Cori Grămescu: E cel mai rău lucru pe care îl poţi face corpului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel