Cea mai lungă eclipsă de lună din ultimii 11 ani are loc în această noapte
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
luna
luna

Cea mai lungă eclipsă de lună din ultimii 10 ani se va produce în această noapte. Va începe la ora 20:24 când Luna se află sub orizont, iar fenomenul va dura în total 5 ore. Va răsări la 20:51, iar după 30 de minute (la ora 21:22) va începe să intre în umbra Pământului.

"Calea pe care Luna o va lua prin umbra Pământului este aproape direct prin centrul umbrei, astfel că această eclipsă va fi una dintre cele mai lungi", a declarat Ben Burress, astronom la Chabot Space & Science Center din California.

"Ultima eclipsă care a fost la fel de lungă ca aceasta a avut loc în anul 2000, iar următoarea se va petrece în 2018, astfel că putem vorbi despre un eveniment destul de rar", a adăugat acesta.

Strălucirea ei va scădea, în timp ce partea stângă a discului va începe să fie acoperită de umbră. Timp de o oră, umbra va acoperi discul satelitului natural, iar eclipsa totală (faza când Luna este acoperită complet de umbră) va începe la ora 22:22.

Atunci Luna se va afla numai 10 grade deasupra orizontului sud-estic, destul de jos ca cei care observă dintre blocuri să nu o poată vedea.

Maximul eclipsei se va produce la ora 23:12 când Luna ar trebui să aibă o culoare portocalie-cărămizie, cu o parte mai deschisă. Luna va ieși complet din umbră la ora 01:02, iar eclipsa se va termina la ora 02:01.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel