Cea mai bună șansă de a trece peste pandemie. Cum începe Anglia să conviețuiască cu SARS-CoV-2, prin Omicron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Criza din Ucraina: Câți bani pleacă din Rusia spre Marea Britanie / foto Samuel Wölfl, pexels
Criza din Ucraina: Câți bani pleacă din Rusia spre Marea Britanie / foto Samuel Wölfl, pexels
Este prima dată când se transmite ferm că e momentul să fie redusă izolarea în cazul COVID-19 în favoarea educației și economiei. 

Tot mai mulți specialiști, din întreaga lume spun că varianta Omicron a virusului dă o formă ușoară a bolii, cu tuse, dureri în gât, stare de oboseală și curgerea nasului, simptome ce nu sunt de natură a duce la internări și la forme grave ale bolii sau deces. În paralel, specialiștii care coordonează campaniile de vaccinare susțin vaccinarea cu a treia doză de vaccin după 4-6 luni de la rapel și chiar doza a patra, pentru imunitate crescută. În lipsa dozei booster, certificatul verde COVID expiră. 

5 zile de izolare. Înainte de Crăciun, erau 10

În acest context epidemiologic complicat, Marea Britanie face primii pași în transformarea vieții cu SARS-CoV-2 într-o normalitate. Ultimele informații din Regat vin să anunțe reducerea zilelor de izolare la 5, în loc de 7. Schimbarea va fi făcută de luni. Demersul vine pentru a maximiza prezența britanicilor la muncă. Secretarul de stat pe Sănătate, Sajid Javid, a spus clar, în Camera Comunelor, că măsurile pe care le propun în loc sunt pentru a maximiza prezența în educație și economie, dar și pentru a minimiza riscul ca persoanele infectate să părăsească izolarea. 

Conform noii măsuri, persoanele infectate și izolate vor sta 5 zile pline în carantină, în loc de 7, cât stau în prezent. Înainte de ieșirea din izolare, ei vor face două teste pentru COVID-19.  ”De luni, oamenii se vor testa de două ori înainte de părăsi izolarea, în ziua 6” a anunțat Javid. 

Schimbarea vine și în urma unei presiuni tocmai din zona sănătății. De săptămâni se solicită această reducere a izolării, în contextul în care NHS se confruntă cu absențe în masă ale personalului. 

Cea mai bună șansă de a trece peste pandemie

Înainte de Crăciun, a fost redusă perioada de izolare de la 10 la șapte zile. 

Studiile arată că Omicron este mai blând decât alte tulpini, la cei vaccinați, primul raport oficial din Regatul Unit dezvăluind că riscul de spitalizare este cu 50 până la 70% mai mic decât în cazul Delta.

Booster-urile Covid protejează împotriva Omicron și oferă cea mai bună șansă de a trece peste pandemie, au spus în mod repetat oficialii din domeniul sănătății, notează TheSun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel