Data publicării:

Cea mai bună rețetă de brioșe pufoase

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Castorly Stock)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Castorly Stock)

Îți plac brioșele, atât ție cât și celor dragi? Atunci, ai putea să le faci o surpriză. Această rețetă va fi adorată. 

Ingrediente

3 oua
150 ml ulei
150 ml lapte/apă minerală
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf copt
335 g făină

Cum se prepară

Cele 3 ouă se amestecă întregi cu zahărul și zahărul vanilat și încercați să le amestecați până se duce cât de cât zahărul. Adăugați laptele, amestecați, adăugați uleiul, amestecați. Stingeți praful de copt cu puțină lămâie/oțet și turnați în aluat și amestecați, potrivit blogullor.ro. Apoi, puneți și făina treptat până încorporați totul. O să iasă un aluat moale, pe care o să îl turnați cu lingura.

Puteți unge puțin hârtia de copt cu ulei pentru a se desfacce usor de pe brioșe. Acum, jumătate de formă de brioșă o umplem cu aluat, apoi putem pune crema, fructele sau orice altceva poate fi considerat umplutură, apoi turnăm și “capacul” de aluat deasupra. Trebuie să lăsați un spațiu cam de jumatate de centimetru pana la marginea formei de briosă ca să fiți sigur ca nu o să dea pe lângă.

Se lasă la cuptor vreo 20 minute fără să se deschidă ușa. Apoi, îi faceți testul cu scobitoarea, să vedeți dacă este gata. Dacă scobitoarea iese uscată, fără aluat lipit de ea, atunci se pot scoate din cuptor.

Vezi și: Prăjitură cu ciocolată. Combinația de banane coapte și caramel e senzațională

BONUS: Rețeta de clătite franțuzești

Ingrediente

4 ouă

400 g de făină

300 ml de lapte

150 g unt

250-300 ml de apă minerală

1 praf de sare

3 linguri zahăr sau după gust

1 linguriţă extract de vanilie

Cum se prepară

Pentru început, trebuie să baţi spumă ouăle, alături de un praf de sare. Încorporează apoi laptele, făina, untul topit şi restul ingredientelor și  mixează totul bine cu ajutorul unui mixer de mână sau al unui tel, potrivit bucatarianoastra.online. Când ai terminat de pregătit compoziţia, pune pe aragaz tigaia. Toarnă compoziţia, suficientă cât să se formeze o foaie subţire, pe care o poţi întinde mişcând uşor în stânga şi în dreapta tigaia. Clătitele franţuzeşti se servesc umplute cu dulceaţă de vişine sau orice alt gen de dulceaţă

Vezi și: Desert Putin. Rețeta preferată a liderului rus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel