Ce trebuie să pui în cuptor pentru ca friptura să fie suculentă: trucul bucătarilor cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ce trebuie să pui în cuptor pentru ca friptura să fie suculentă, trucul bucătarilor cu experiență. Sursa - pixabay.com
Ce trebuie să pui în cuptor pentru ca friptura să fie suculentă, trucul bucătarilor cu experiență. Sursa - pixabay.com
Friptura este considerată ideală dacă, în timpul coacerii, a căpătat o crustă aurie și apetisantă, fiind, în același timp, moale, fragedă și suculentă.

Din păcate, uneori, friptura se usucă, atunci când este pregătită în cuptor. Poți, desigur, să reduci temperatura cuptorului. În acest caz, va crește timpul de gătire al cărnii.

O altă modalitate de a găti carne suculentă este să folosești folie de aluminiu. Dar această opțiune nu se potrivește întotdeauna bucătarilor. Cert este că, din cauza staniolului, friptura nu va mai avea acea crustă aurie și gustoasă.

Gospodinele cu experiență adaugă lapte în varza înăbușită: nu toată lumea știe acest truc

Utilizarea sosului din smântână și maioneză, de asemenea, nu îți permite întotdeauna să gătești friptura așa cum ți-o dorești. În plus, utilizarea ingredientelor suplimentare crește riscul de deteriorare a gustului preparatului.

În această situație, bucătarii cu experiență pun, în cuptor, un vas, care poate rezista la temperaturi ridicate. Vasul se umple cu apă și se pune în cuptor chiar înainte de a pune carnea. 


Pâine cu fulgi de ovăz: este sănătoasă și sățioasă. Rețeta bună și pentru persoanele cu diabet

Evaporarea apei va crește nivelul de umiditate din cuptor. În rezultat, carnea nu se usca în timpul coacerii. Dimpotrivă, carnea va fi suculentă și delicioasă.

 

 

 

Piure de cartofi cu brânză și bacon, la cuptor: o rețetă originală pentru o cină copioasă

 

Dacă ți-a mai rămas piure de cartofi, poți face din el o mâncarea savuroasă și sățioasă: o budincă cu brânză și bacon. Gătește budinca într-o tavă mare pentru copt, deoarece toți membrii familiei vor mai cere o porție în plus.

Piure de cartofi cu brânza și bacon. Ingrediente:

cartofi - 1 kg,

unt - 6 linguri,

smântână - 2 linguri,

bacon - 6 felii,

brânză tare rasă - 1 cană,

lapte - 1 pahar,

sare și piper - după gust,

pătrunjel proaspăt - o legătură.

 

Rețeta, pas cu pas 

 

Curăță și feliază cartofi, apoi pune-i la fiert, cu frunze de dafin, pentru 20 de minute. Scurge apa și aruncă frunzele de dafin.

Într-o tigaie prăjește baconul tocat. Unul topit se adaugă în oala cu cartofi și se mixează un piure omogen. Adaugă, în oala cu cartofi, smântâna și laptele și continuă să mixezi. La final, nu uita de sare și piper.


Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Unge forma de copt cu ulei. Întinde piureul de cartofi pe fundul formei și acoperă-l cu un strat de brânză rasă.

Coace budinca de cartofi timp de 10 minute, până când brânza se topește și începe să se rumenească. La final se adaugă baconul prăjit și se presoară pătrunjel proaspăt. Servește budinca  fierbinte. Poftă bună!

 

Conopidă în sos de brânză cu lapte: o rețetă simplă pentru un preparat savuros și sănătos  

 

Mâncarea din conopida și brânză nu devine niciodată plictisitoare. Vă oferim o rețetă de conopida coaptă în sos de brânză și lapte. Acest fel de mâncare poate fi pregătit destul de repede și servit spectaculos. 

Ingrediente:

conopidă - 1 bucată,

pâine albă - 4 felii,

ceapă - 1 bucată,

lapte - 1 litru,

frunze de dafin - 2 bucăți,

unt - 100 grame,

făină - 50 grame,

brânză tare - 100 grame,

brânză cheddar - 25 grame,

smântână groasă - 75 ml,

nucșoară - 1 praf,

cuișoare - 2 bucăți,

sare și piper - după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Pâinea se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se taie în două jumătăți. Brânza se dă prin răzătoare, iar conopida de desface în buchete mari.

Într-o cratiță se pune laptele, ceapa, cuișoarele, frunzele de dafin și se fierb. Opriți apoi focul, acoperii oala cu un capac și lăsați la infuzat cel puțin 15 minute, înainte de a îndepărta ceapa și frunzele de dafin. 

Prepară fără efort și fără a porni cuptorul un desert delicios. Rețeta este simplă

Topiți 50 grame de unt, apoi adăugați făina și gătiți timp de câteva minute. Adăugați, treptat, laptele condimentat anterior, amestecând mereu, până se formează o pastă. Apoi adăugați laptele rămas, reduceți focul și gătiți până se formează un sos gros.

Se dizolva brânza în sos, se adaugă smântâna și un praf de nucșoară, se condimentează după gust cu sare și piper și se mai ține câteva minute pe aragaz, la foc foarte mic. O oala mare cu apă sărată se pune la fiert. Puneți buchețelele de conopidă în oala cu apă clocotită și fierbeți circa cinci minute. La final, scoateți conopida din apă.  

Topiți 25 de grame de unt într-o tigaie mare, apoi adăugați conopida fiartă, amestecând din când în când, până se rumenește ușor. Se condimentează și se pune într-o tavă de copt. 

Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute

Puneți alte 25 de grame de unt în aceeași tigaie în care ați prăjit conopida și când se topește, adăugați cubulețele de pâine și prăjiți-le până devin aurii. 

Preîncălziți cuptorul. Adăugați peste conopidă sosul de brânză, apoi stropiți cu brânza cheddar. La final, se adaugă și cubulețele de pâine prăjită. Tava cu conopidă se dă în cuptor și se coace circa 30 de minute sau până se rumenește.  Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel