Ce spun experții FMI despre reducerea TVA-ului la pâine
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Experții de la Fondul Monetar Internațional se arată sceptici cu privire la reducerea TVA-ului la pâine. Victor Ponta spune că este decizia Guvernului și vrea să dovedească că măsura este sustenabilă. Premierul își asumă riscurile unui eventual eșec. 

"Cei de la FMI sunt sceptici, nu le place ideea, dar până la urmă este decizia noastră. Dacă noi putem să arătăm că măsura este sustenabilă...aici va conta foarte mult colaborarea din partea mediului privat, dacă ei ne vor ajuta să combatem evaziunea fiscală şi să avem încasări bune, se va dovedi un proiect de succes. Dacă vor considera că şi la 9% este prea mare TVA-ul şi nu trebuie să îl plătească, înseamnă că am greşit noi, dar merită încercat", a spus Victor Ponta, la Digi 24.

250 de milioane de lei. De unde?

La sfârșitul lunii iulie, Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an. Guvernul Ponta speră că fondurile, care fac posibilă reducerea TVA-ului la pâine, vor fi asigurate. Victor Ponta a declarat că măsura va fi aplicată din luna septembrie. În luna mai, el a explicat că ar fi necesar ca FMI să aibă o opinie favorabilă. Pentru proiectul de reducere a TVA-ului la pâine va trebui să fie alocată suma de 250 de milioane de lei. Însă, FMI, sceptic și acum, a transmis Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel