Ce simt pisicile atunci când o persoană este tristă sau fericită? Iată concluzia la care au ajuns oamenii de știință
Multe persoane cred că pisicile sunt animale reci din punct de vedere emoțional, dar acest lucru este greșit.
Când vine vorba despre animalele cărora le pasă cum se simte proprietarul lor, ne gândim la câini. Pisicile, dimpotrivă, nu sunt faimoase pentru capacitatea lor de a-și sprijini proprietarul într-un moment dificil. Există o părere că, datorită independenței lor, pisicile de descurcă mai rău decât câinii cu rolul de prieten fidel.
Dar totuși, pot pisicile să simtă emoțiile?
Putem răspunde cu încredere „DA” la această întrebare. Pisicile pot citi unele expresii faciale, cum ar fi bucuria sau furia.
Dorm pisicile cu ochii deschiși? Ce spun oamenii de știință
Felinele au dobândit această abilitate în timp. Cu cât comunică mai mult cu o persoană, cu atât mai mult pisicile asociază expresia facială fericită cu lucruri și acțiuni plăcute, iar expresia facială tristă cu acțiuni mai puțin pozitive.
Un studiu a stabilit că pisicile petrec mai mult timp cu o persoană fericită și mulțumită. Desigur, acest comportament funcționează doar cu proprietarul lor. Se crede că pisicile nu pot înțelege emoțiile persoanelor străine.
Oare pisicile înțeleg când proprietarul este trist? Desigur, pisicile nu au reacția cățeilor la emoțiile negative ale proprietarului lor.
Cel mai probabil, ele își privesc proprietarul mai egoist: „Ce înseamnă pentru mine această expresie facială?”.
Cum își găsesc pisicile drumul spre casă
În consecință, dacă pisica primește ceva bun sau este mângâiată, înseamnă că proprietarul este fericit. În schimb, dacă pisica primește mai puțină atenție, înseamnă că proprietarul ei este trist.
Da, pisicile înțeleg într-o oarecare măsură emoțiile oamenilor, dar rareori sunt interesate de ele, dacă nu sunt încurajate să facă acest lucru.
De ce pisicile dorm atât de mult. Momentul în care ar trebui să te îngrijorezi
Mecanismele de formare a emoțiilor sunt dezvoltate la toate animalele. Singura diferență este că emoțiile animalelor nu ating o asemenea profunzime și varietate și sunt folosite, în principal, pentru supraviețuire.
Pe baza descoperirilor oamenilor de știință, pisicile nu au emoții profunde precum rușinea, dragostea, iritația și multe altele. Dar, ca și noi, pisicile pot simți tristețea și bucuria.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News