Data actualizării:
Data publicării:

Ce se mai ştie de actorii din "Cireşarii", filmele de aventură din copilăria multor români

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
captură video
captură video
Lumea nu mai ştie nimic despre Tic, Victor, Maria și Ursu, micii eroi din "Cireşarii" care au încântat copilăria mai cu seamă a celor născuţi înainte de '90.

Cei născuţi în comunism au crescut cu filme româneşti de aventură care şi astăzi mai cuceresc publicul tânăr. "Toate pânzele sus", "Aventurile lui Tom Sawyer", "Aventurile lui Babuska", "Pistruiatul", "Cireşarii"... sunt doar câteva din ecranizările care ţineau cândva copiii fascinaţi de expediţii în faţa ecranelor.

Filmul "Cireșarii" urmărește aventurile unui grup de patru adolescenți (Andrei, Cristian, Mădălina și Maria) care petrec vacanța de vară împreună și se implică în rezolvarea unor mistere și enigme, descoperind secretele unei vechi case și ale unei organizații secrete numite "Cireșarii". Acțiunea este plină de suspans și umor și a captivat generații întregi de cititori și telespectatori.

Ionel, Victor, Tic şi Maria sunt cei care explorează Peştera Neagră iar Lucia, Ursu şi Dan fac parte din echipa care merge pe munte. Tinerii trec prin multe peripeţii, inclusiv prin confruntarea cu un grup de infractori care se ascundea în peşteră. În final, reuşesc să schiţeze harta peşterii, dar şi să predea autorităţilor grupul infracţional.

Povestea care a marcat generații

Din păcate, adolescenții care au jucat în serial s-au retras din lumina reflectoarelor. Se pare că, de atunci, niciunul nu au mai jucat în alte distribuții.

Irina Bărbat este actrița care a interpretat rolul Mariei din „Cireșarii”. Când a mers la preselecția de la „Palatul Copiilor” din București, Irina era elevă la Liceul „Nicolae Bălcescu”, azi „Sf. Sava” din București.  Astăzi, Irina nu mai lucrează în domeniu. Din unele declaraţii din presă, se pare că Irina a ales viaţa de familie în detrimentul carierei. 

Personajul Ionel din „Cireșarii” a fost interpretat de Armand Olvedi. După această serie, actorul a dispărut cu totul din atenția publică.

Personajul principal Tică a fost interpretat de actorul Alexandru Boroș. Acest rol l-a făcut celebru, însă cariera în actorie nu a ținut foarte mult. Alexandru a mai jucat în alte două distribuții regizate de același regizor din „Cireșarii”, Andrei Blaier. După acestea, Boroș a ieşit brusc din lumea actoriei.

Personajul Lucia a fost interpretat de Carmen Gentimir. După rolul care a făcut-o celebră, tânăra actriță a mai jucat în alte două distribuții, după care s-a retras. Aceasta s-a mutat în Franța și s-a întors la un moment dat în țară, în urma unui scandal cu tatăl său vitreg căruia i-a cerut moștenirea mamei sale, potrivit cancan.ro.

Rolul personajului Ursu a fost interpretat de Mihai Gingirov. Şi Gingirov, la fel ca ceilalţi, imediat după încheierea producţiei şi lansarea filmului, a spus adio reflectoarelor. 

Nici actorul care l-a interpretat pe Dan nu şi-a mai dorit să continue cu actoria Gabriel Kirițescu a mai jucat într-o producție regizată tot de Andrei Blaier, apoi s-a retras. 

"Cireșarii" este o adaptare cinematografică a celebrei serii de romane pentru copii și adolescenți, cu același nume, scrisă de Constantin Chiriță. Seria "Cireșarii" este alcătuită din cinci cărți: "Cireșarii" (vol. 1), "Cavalerii florii de cireș" (vol. 2), "Răzbunarea călugăriței" (vol. 3), "Drum bun, cireșari!" (vol. 4) și "Ningea în aprilie" (vol. 5). Aceste cărți sunt iubite de mulți tineri cititori din România și sunt considerate adevărate povești de aventură și mister. În ceea ce privește ecranizarea, seria "Cireșarii" a fost adaptată într-un film românesc în anul 1972. Filmul a fost regizat de Elisabeta Bostan și este o ecranizare a primelor două cărți din serie: "Cireșarii" și "Cavalerii florii de cireș".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel