Urmărește emisiunea live
Ce se întâmplă cu spitalele COVID din țară. Orban: Trebuie gândit RAPID!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban Prefectura Bucuresti  Foto: Crișan Andreescu
Ludovic Orban Prefectura Bucuresti Foto: Crișan Andreescu
Premierul Ludovic Orban a cerut, miercuri, în ședința de Guvern, să se mai introducă spitale în structura COVID sau suport-COVID și să crească și capacitatea de tratare în secțiile de terapie intensivă.

„Părerea mea este că trebuie să fim pregătiți să mai introducem spitale în structura de spitale COVID sau spitale de suport-COVID pentru a crește capacitatea de tratare în secțiile de terapie intensivă”, a spus premierul Ludovic Orban, în ședința de Guvern.

Acesta i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o reevaluare a situației spitalelor din București, unde sunt disponibile paturi de ATI, dar stau nefolosite.

„Astea trebuie gândite rapid. Mâine (joi – n.r.) va depune jurământul domnul primar general (Nicușor Dan – n.r.) și o să am o discuție cu domnul primar general. Trebui făcută o ședință operativă și luate decizii legate de București, că avem 35 de spitale în București”, a spus premierul.

Acesta a cerut ca în maximum 72 de ore de la solicitare să fie crescută capacitatea în secțiile ATI din zonele unde este creștere a numărului de cazuri COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel